Isus între fiul tâmplarului și Fiul lui Dumnezeu

Patria Lui era Nazaretul. Acolo a crescut și chiar profețiile au spus că se va chema Nazarinean. De două ori s-a adresat celor din Nazaret și tot de două ori a fost respins. Nu l-au acceptat iar pentru aceasta nicio minune nu s-a întâmplat acolo. Este intereasant că Marcu este cel care a consemnat că Domnul Isus chiar dacă nu a făcut minuni a vindecat pe câțiva bolnavi. Era vindecarea atât de normală încât nu mai era considerată minune? Cei din Nazaret l-au văzut doar ca fiul lui Iosif și al Mariei. Ei nu puteau concepe ca unul care are o meserie precum dulgheritul să fie fiul lui Dumnezeu. Îi cunoșteau frații și surorile și atunci îl asociau cu ei. Dacă ei, frații și surorile Lui, sunt atât de normali, comuni, asta înseamnă că și Isus este la fel. Se foloseau de o logică simplă și tocmai acest mod de gândire îi împiedica să vadă adevărul. Și-au creat o realitate a lor și aceasta a făcut să piardă bucuria trării unui moment unic. Fiul lui Dumnezeu era acolo însă ei l-au tratat cu dispreț pentru că au considerat că nu este ceea ce spune El că este. Se mirau de minunile făcute de El, însă erau prea împietriți în necredință pentru a accepta ceea ce se vedea atât de clar.

Cei care au crezut în El, îl urmau și nu au rămas doar la statutul de martori ci au ajuns să fie mărturisitori care au primit la rândul lor autoritatea de a elibera oamenii de boli și de duhuri. Ucenicii erau încă în formare și nu prea pricepeau întru totul ceea ce Domnul Isus le cerea. Le-a cerut ucenicilor să hrănească mulțimile iar ei în loc să se gândescă la realizarea unei minuni se gândeau că trebuie să meargă la cumpărături iar bani nu prea aveau pentru a lua hrana necesară celor cinci mii de bărbați în afară de femei și copii. Ucenicii au au mers după El și acaesta a însemnat uneori să facă unele lucruri silit. Tot în acest capitol se relatează despre obligarea uncenicilor de a urca în corabie pentru a trece de partea cealaltă a mării Galileii, spre Betsaida. Au acceptat să facă tot ce le spune Isus deși nu îțelegeau tot și uite că astfel aveau să-l cunoască tot mai mult. Au avut șansă să-l vadă mergând pe mare ca pe uscat și o astfel de experiența le-a întipărit și mai mult convingerea că Isus, o fi El fiul tâmplarului, așa cum îl cunosc cei mai mulți, însă este cu mult mai mult decât atât. Pentru Irod, Isus era Ioan Botezătorul, revenit la viață. Irod era convins că Ioan Botezătorul a înviat. Oare, ce credeau despre Isus cei care au mâncat din pâinea și peștii înmulțiți?

Noi ce credem despre Isus?

Am putea să credem așa cum cred cei mai mulți și aceasta duce la lipsa minunilor în viața noastră. Agentul care face minunea posibilă este credința. Credința face ca viața să vibreze și indubitabil aceasta devine o priveliște.

Înțelept este cel care vede în Isus, pe Fiul lui Dumnezeu, pentru că doar o astfel de perspectivă aduce cu sine transformarea de care fiecare om are nevoie. Fiul tâmplarului a fost, însă Fiul lui Dumnezeu este, și așa va rămâne. Ucenicii sunt acele persoane care îl urmează pentru că au înțeles cine este El și astfel au ajuns să se înțeleagă pe ei.

Este Isus, cel după care mergem? Isus, Fiul lui Dumnezeu?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s