Râmbu nu poate singur

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, sigur vrea să aibă un spital în care mita să fie de domeniul trecutului. A făcut pași serioși în această direcție iar cel mai concret este implementarea ISO 37001.

Mă mir că Suceava este cea care dă startul în ceea ce privește implementarea acestui standard. Este se pare un semnal destul de clar că la noi se vrea eradicarea fenomen care a ajuns deja marcă înregistrată. Managerul de la Spitalul Județean vrea și atunci este de bine. Nu știu dacă și cadrele medicale vor însă aceasta mai puțin contează. Ele nu ar trebui să aibă încotro.

Chiar dacă Râmbu vrea, singur nu poate. Sigur nu poate chiar dacă a împânzit instituția cu zeci de camere. Ajutorul pacienților este cel care se impune. Pacientul trebuie să își schimbe mentalitatea și să se raporteze corect la cadrul medical. Aceasta înseamnă că atunci când ești în fața medicului știi că el a ajuns medic pentru că tu din taxele tale i-ai plătit studiile și ai dreptul legal de a fi tratat corect. Dacă medicul nu dă dovadă de profesionalism trebuie să îl faci să înțeleagă că îți cunoști drepturile și te aștepți să fii tratat ca atare.

Vasile Râmbu este conștient că se fac vinovați unii medici de ”păcate” deși halatele le conferă o angelică înfățișare. Cu siguranță își cunoaște bine instituția. O va curăța? Trebuie ajutat prin sesizări concrete și susținute. Este și un număr de telefon pentru colectarea sesizărilor:  0230 206 800

Iată ce declara Vasile Râmbu prin iunie 2018:

„Îmi doresc să avem semnale exacte, reale, ținând cont de responsabilitățile fiecăruia, atât ale personalului medical, cât și ale pacienților și aparținătorilor. Suntem foarte sensibili la sesizările legate de comunicarea defectuoasă, de comportamentul necivilizat, de atitudini profesionale neadecvate. Apelurile sunt netaxabile, sunt gratuite din punct de vedere al costurilor, dar folositoare ca şi măsuri pentru noi. Punerea la dispoziţia pacienților a acestui număr de telefon, ne ajută să-i ajutăm pe cei care sunt nemulţumiţi, exact ca şi noi, de anumite atitudini ale angajaților, mai ales în contextul în care statul a făcut şi face un efort deosebit de a-i plăti decent. Vedem că se pot face progrese, mai ales în zona din care apar cele mai multe nemulţumiri. Nimeni nu este de neînlocuit în condiţiile în care ofertele din piața muncii sunt generoase. ”

Oricât de bine intenționat este Vasile Râmbu nu poate singur. Asta-i sigur. Poate oare fi sigur că nu-i lăsat singur?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s