Halloween-ul nu este o formă de divertisment

Halloween-ul a fost „Sărbătoarea tuturor sfinților”. Ea a devenit „sărbătoarea tuturor stafiilor”. Dintr-o sărbătoare care ar fi vrut să celebreze lumina, puritatea, victoria și sfințenia, am transformat-o într-o sărbătoare a întunericului, a spaimelor, a tot ce vrei să îți cutremure într-un fel sufletul. Numai că istoric trebuie să ținem minte că această sărbătoare are rădăcini în niște ritualuri celtice păgâne care s-au amestecat, cum se amestecă lucrurile pe lumea aceasta. A declarat Ileana Radu, psihoterapeut de familie, Dianoia.
Deși nu este o sărbătoare care aparține culturii tradiționale românești, astăzi, majoritatea consideră Halloween-ul o formă de divertisment, o ocazie pentru a petrece și pentru a se distra. Însă, dincolo de aceste obiceiuri, Halloween-ul are și o conotație spirituală. Sunt invocate niște forțe malefice. Nu știu în ce măsură aceasta poate fi ceva de divertisment pentru unii, dar nu cred că e un lucru benefic. Aparent inofensive, activitățile care au loc în cadrul evenimentelor organizate de Halloween, ar putea afecta mintea unui copil.

 Copiii transpun ceea ce văd. Capacitatea lor de a imita și de a traduce ceea ce văd este de nemăsurat. De aceea și această dimensiune ar trebui să fie luată în seamă de către un părinte înțelept. A declarat Ileana Radu, psihoterapeut de familie, Dianoia.
Școala, familia și biserica trebuie să implementeze aceleași valori în educația copilului, de aceea îi îndemnăm și pe părinți să țină cont în tot ceea ce înseamnă educația copilului și să se bazeze pe valorile Sfintei Scripturi. A spus Alexandru Szucs, director al Liceului Teologic Baptist Timișoara.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.