Cei șase suceveni născuți în 1918 au fost vizitați de autorități

Ministerul Afacerilor Interne desfășoară proiectul ,,O viaţă cât un Centenar”, menit să-i celebreze pe românii născuți în 1918, anul Marii Unirii. Astfel, angajaţii MAI vor ajunge la cele 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini, în anul 2018, vârsta de 100 de ani și le vor înmâna un mesaj de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, însoțit de un tricolor și o insignă cu inscripția „România 100”.

Șase suceveni s-au născut în 1918, an în care toate provinciile istorice locuite de români s-au unit cu România: Dranca Leontina, din satul Botoș, comuna Ciocănești, Petroi Maria, din Slobozia-Fântânele, Grigorășel Aglaia, din Basarabi-Ciocănești, Chirilă Anica, din Slatina, Nedelcu Gheorghe, din Fălticeni, și Simion Vasile, din Grămești. În perioada 20 iunie – 06 iulie 2018, cei 6 centenari ai județului Suceava au fost vizitați și felicitați de prefectul Mirela Elena Adomnicăi și de șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava). Centenarii s-au bucurat de vizită, iar fiecare dintre ei și-a relatat povestea vieții. O viață simplă, dar onestă, cu multe momente fericite, umbrite însă de anii războiului. 
Cele șase persoane vârstnice aniversate au primit cu emoție și lacrimi în ochi mesajul ministrului Carmen Dan, felicitările și urările din partea oaspeților și și-au prins în piept,cu mândrie, insigna cu inscripția România 100.

Filmul pentru ”O viata cat un Centenar” sunt realizate de sublocotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceva

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s