De la naștere la înălțare – ziua 20

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 20

PRIN CETĂŢI ŞI PRIN SATE – CÂŢI VOR FI MÂNTUIŢI?

„Isus umbla prin cetăţi şi prin sate, învăţând pe norod, şi călătorind spre Ierusalim. Cineva I-a zis: „Doamne, oare puţini Sunt cei ce Sunt pe calea mântuirii?” (Luca 13:22-23)

Nu obosim vreodată să punem această întrebare: „Oare cutare–cutărică este creştin adevărat? Oare cutare–cutărică va ajunge în cer?”

Domnul Isus ne atrage atenţia însă că întrebarea importantă nu este dacă va ajunge cutare – cutărică în cer, ci „Oare EU voi ajunge în cer sau nu?” Înainte de a privi la alţii şi a te îngrijora pentru veşnicia lor, priveşte la persoana din oglindă şi pune această întrebare. Asta a vrut Domnul Isus să spună când a răspuns: „Nevoiţi-vă să intraţi pe uşa cea strîmtă.”(Luca 13:24). Înainte de a analiza şi judecata pe alţii, trebuie să mă asigur că eu am credinţă mântuitoare în Domnul Isus Hristos.

Uşa Mântuirii nu va fi deschisă pentru totdeauna şi mulţi dintre cei se numesc astăzi creştini vor rămâne afară în Ziua de pe Urmă. Dar vestea bună este următoarea: mulţi oameni de pe pământ se vor întoarce la Isus Hristos. Mulţimea va fi atât de mare încât nimeni nu o va putea număra. „Cei din urmă” care vor fi cei dintâi sunt cei care astăzi au şansele cele mai mici de a fi mântuiţi. „Cei dintâi” care vor fi cei din urmă sunt cei satisfăcuţi cu nivelul lor spiritual şi care nu încearcă să crească în cunoaşterea şi slujirea Domnului Isus.

„Oare vor fi mulţi mântuiţi?” Aceasta este o întrebare pentru cei din Consiliul de administraţie: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Noi suntem doar „lucrători” care, deocamdată, trebuie să ne îndeplinim sarcinile de serviciu. Asigură-te că îţi faci treaba bine şi că Împărăţia lui Dumnezeu are de câştigat.

„Tată din ceruri, îţi mulţumesc pentru că ai iubit întreaga lume. Îţi mulţumesc că prin credinţa în Fiul Tău, Isus Hristos, oricine poate fi mântuit. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s