De la naştere la înviere – ziua 13

ZIUA 13

GADARA – „ISUSE, PLEACĂ DE LA NOI!”
„Au venit la Isus, şi iată pe cel ce fusese îndrăcit şi avusese legiunea de draci, şezând jos îmbrăcat şi întreg la minte; şi s-au înspăimântat… Atunci au început să roage pe Isus să plece din ţinutul lor.” (Marcu 5:15, 17)

Acesta este cel mai serios caz de posedare demonică. De asemenea, este cea mai uimitoare minune pe care a făcut-o Mântuitorul.

Domnul Isus a întâlnit un om plin de draci pe când vizita Gadara, un ţinut de pe malul de răsărit al Mării Galileii. Scoțând dracii din el, Domnul Isus le-a dat voie demonilor să intre într-o turmă de porci, iar aceştia s-au aruncat de pe mal în mare şi s-au înecat. În acest timp, omul stătea aşezat la picioarele lui Isus, calm, îmbrăcat şi în toate minţile. Reacţia celor din jur a fost: „…s-au înspăimântat…” Aşa că l-au rugat pe Domnul Isus să plece din satul lor. După câte ştim, Isus a plecat şi niciodată nu s-a mai întors la ei.

Gândeşte-te puţin: după toate lucrurile pe care le-a făcut pentru ei, oamenii i-au spus să plece. S-au uitat la cel ce fusese demonizat şi n-aveau nici o îndoială că s-a petrecut o minune. Pentru ei porcii valorau mai mult decât un om, însă pentru Isus omul avea o valoare mai mare.

Oamenii nu au putut gestiona transformarea. În loc să se bucure – s-au înspământat. De cine s-au înspământat? De omul schimbat? Poate că da! De Domnul Isus? Cu siguranţă da! S-au temut de cineva care avea o astfel de putere. Domnul Isus nu face întotdeauna ce te aştepţi, dar întotdeauna face numai ce este cel mai bine pentru tine.

Cine sau ce are valoare mai mare în ochii tăi? Cei care au venit şi au investigat minunea i-au cerut lui Isus să plece, pentru că le-a provocat pierderi în afacerea lor. Şi aveau dreptate: când Domnul Isus intră în viaţa ta, nu vei mai face afaceri ca mai înainte!

Care este alegerea ta? Cei din Gadara au spus: „Pleacă de la noi, poate vii mai târziu!” Însă Isus nu s-a mai întors la ei…

„Doamne Isuse, ajută-mă să nu mă tem de puterea Ta. Fă o schimbare în viaţa mea, chiar dacă nu e confortabil. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s