De la naștere la înviere – ziua 8

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 8

ÎN TEMPLU – CASA TATĂLUI SĂU

„După trei zile, L-au găsit în Templu… El le-a zis: „De ce M-aţi căutat? Oare nu ştiaţi că trebuie să fiu în casa Tatălui Meu?” (Luca 2:46, 49)

Oare cum a fost Isus ca şi copil? Acesta este singurul paragraf care ne dă detalii. Istoria biblică trece de la copilăria Lui direct la începutul slujirii publice la vârsta de 30 de ani, amintind doar acest episod.

Este uşor să ne imaginăm că un copil poate dispare pentru câteva ore în mijlocul unei mulţimi de oameni şi să reapară la ora cinei, fără ca părinţii să-i observe lipsa. Până la vârsta de 12 ani, băieţii evrei erau în grija mamei. După vârsta de 12 ani şi în urma ritualului de Bar Mitzvah, băiatul căpăta responsabilităţi personale, intrând sub incidenţa Legii lui Moise şi devenind moştenitorul afacerii tatălui său. De acum înainte îşi petrece timpul mai mult cu tata şi cu bărbaţii.

E posibil ca Iosif să-i fi observat lipsa, dar s-a gândit: „Încă e cu mama Lui…” Poate că Maria s-a gândit: „De-acuma e băiat mare, sigur e cu tata!” Şi avea dreptate… Isus era cu Adevăratul Lui Tată, în Casa Lui!

Ca Dumnezeu Întrupat, Isus ştia toate lucrurile, îşi ştia destinul şi misiunea. Ca om, a crescut în înţelepciune şi a învăţat ascultarea prin lucrurile pe care le-a suferit (Evrei 5:8 …cu toate că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.) Chiar şi la vârsta de 12 ani era diferit de ceilalţi băieţi. El era chemat să facă „lucrarea Tatălui Său”, chiar dacă părinţii lui nu pricepeau ce înseamnă aceasta.

Şi noi trebuie să facem „lucrarea Tatălui nostru”. Iată o întrebare bună pentru meditaţie: „Oare fac eu lucrarea încredinţată de Tatăl meu? Oare nu cumva mă ţin încă de copilării, deşi am responsabilităţi de om mare?”

„Doamne Isuse, ajută-mă să urmez exemplul Tău şi să fac lucrarea Tatălui meu. Amin!”

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s