De la naștere la înviere – ziua 6

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 6

ÎN CURTEA TEMPLULUI – CÂNTAREA LUI SIMEON

„El a venit în Templu, mânat de Duhul. Şi, când au adus părinţii înăuntru pe Pruncul Isus, ca să împlinească cu privire la El ce poruncea Legea, Simeon L-a luat în braţe, a binecuvântat pe Dumnezeu…”( Luca 2:27-28)

Au trecut deja 40 de zile de la naşterea lui Isus. Maria şi Iosif au venit la Templu să-l dedice pe întâiul lor născut lui Dumnezeu. Nu era nimic la ei ca să-i deosebească de ceilalţi oameni săraci veniţi la Templu cu întâiul născut.

Aici intră pe scenă Simeon. Afară de ce ne spune Luca în capitolul 2, nu ştim nimic despre el. Nu-i ştim trecutul, locul naşterii, nici educaţia şi nici ocupaţia. Apare pe scena istoriei doar pentru câteva momente, dar rolul lui este deosebit de important. După ce a rostit cuvintele, Simeon dispare şi nu mai ştim nimic despre el. Când L-a ridicat pe Isus în braţe, Simeon l-a numit: „… lumina care luminează neamurile…” (Luca 2:32).

Asta este o veste bună! Domnul Isus a venit să aducă lumină în orice naţiune, în orice etnie, în orice cultură. El este Mântuitorul întregii lumi: săraci sau bogaţi, tineri sau bătrâni, negri sau albi, evrei sau neamuri, americani sau japonezi, români sau ţigani, sănătoşi sau cu handicap. Pe toţi i-a avut în vedere atunci când a venit pe pământ. El a venit pentru toţi oamenii…

În viaţă ne creem un sistem de relaţii şi cunoştinţe de care ne folosim cât timp trăim. Folosim banii, prietenii, resursele materiale pentru a netezi drumul abrupt al vieţii. Dar ce contează cel mai mult este să ne asigurăm că avem pe cineva lângă noi chiar şi când trecem prin mormânt.

Se spune că acolo e întuneric, beznă totală. Isus a venit să aducă Lumina. El este Mesia lui Israel şi Salvatorul întregii lumi. A venit şi pentru tine… Îl cunoşti tu pe EL?

„Doamne Isuse, nimic nu este mai important decât să te cunosc pe Tine. Ajută-mă să-mi deschid inima şi să te întâmpin ca Domnul meu şi Mântuitorul meu. Amin!”

 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s