De la naștere la înviere – ziua 4

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 4

EGIPT – IMIGRANTUL ISUS

„Iosif s-a sculat, a luat Pruncul şi pe mama lui, noaptea, şi a plecat în Egipt. Acolo a rămas până la moartea lui Irod, ca să se împlineacă ce fusese vestit de Domnul prin proorocul care zice: „Am chemat pe Fiul Meu din Egipt.” (Matei 2:14-15)

Egiptul a jucat un rol important în istoria Israelului. La un moment dat a fost adăpost pentru sămânţa lui Avraam. Acolo s-a refugiat Avraam când în ţara sa a venit o foamete mare. Tot acolo a ajuns şi Iosif, scăpând de furia fraţilor invidioşi. În Egipt a ajuns toată familia lui Iacov, pribegind ca străini şi călători. Tot acolo a învăţat şi Moise lecţii importante ce i-au prins bine mai târziu în viaţă.

Dumnezeu i-a trimis de multe ori pe evrei în Egipt pentru a-i proteja, însă întotdeauna i-a eliberat din robie. Aveau nevoie de Egipt pentru protecţie, dar nu trebuiau să rămână acolo. Nu ştim cât timp a stat Domnul Isus acolo împreună cu părinţii, nici ce vârstă avea când s-au întors. Ceea ce ştim e că Dumnezeu i-a ocrotit pe toţi trei trimiţându-i în Egipt exact la momentul potrivit.

La fel se poate întâmpla şi nouă. Dumnezeu ne poate trimite ca imigranţi într-o ţară străină pentru a ne proteja şi în acelaşi timp pentru a ne pregăti pentru ce va veni. Nu dispera dacă astăzi te simţi „ca în Egipt”… Ceea ce pare a fi o pedeapsă sau „ocolire” se poate dovedi că a fost un mare dar de la Dumnezeu. După cum Egiptul a fost o casă temporară pentru Domnul Isus, tot aşa – privită prin ochii duhovniceşti – depărtarea ta de ţară poate fi o binecuvântare pentru viitor.

Domnul Isus a mâncat „pâinea imigrantului” – EL ştie prin ce treci şi de ce ai parte. Fii tare şi rezistă! La momentul potrivit te va călăuzi înapoi acasă!

„Tată ceresc, ajută-mă să mă încred în tine chiar dacă viitorul îmi este neclar. Dă-mi credinţă să păşesc înainte, chiar dacă drumul pare a trece prin Egip. Amin!”

(#Emigrant – om ce pleacă din ţara lui. #Imigrant – om care ajunge în altă ţară pentru a trăi. #Migrant – om care se mută mereu)

Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s