De la naștere la înviere – ziua 2

Born-to-Rise-Timeline

Ziua 2

BETLEEM – LOCUL NAŞTERII UNUI ÎMPĂRAT

„Şi tu, Betleeme Efrata, cu toate că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obîrşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.” (Mica 5:2)

Dacă nu a fost cel mai mic sat, cu siguranţă a fost unul dintre cele mai mici. Betleemul era un loc „de trecere”. Treceai prin Betleem pentru că te deplasai spre Ierusalim. Deşi era locul unde s-a născut împăratul David, satul număra doar câteva sute de locuitori. Datorită apropierii de Ierusalim, putem presupune că erau şi câteva case de poposire (pensiuni) pentru cei care ajungeau târziu lângă Ierusalim şi aşteptau până dimineaţa.

Când Dumnezeu a ales Betleemul ca loc de naştere al Fiului Său, ne-a dat o lecţie despre sistemul de evaluare pe care îl foloseşte cerul. Dacă Dumnezeu ar fi vrut pompă și ceremonie lumească, Isus ar fi fost născut la Roma. Dacă ar fi vrut o stare bună pentru Fiul Său, ar fi ales Atena. Dacă ar fi vrut să fie recunoscut religios, ar fi ales Ierusalimul. Sau ar fi ales Alexandria sau Antiohia. Imperiul roman era plin cu localităţi importante şi dezvoltate.

Însă EL a ales Betleemul, o localitate din Israel cu adevărat neînsemnată. Dumnezeul nostru nu este unul care ocupă locurile din faţă. Nu are nevoie de putere omenească pentru a-şi împlini planurile. Când s-a născut Isus, lumea nici nu a observat o pereche de oameni care s-au culcat într-un loc uitat de lume de la graniţa îndepărtată a Imperiului Roman.

Dumnezeu s-a apropiat de oameni într-un mod neobişnuit. Planurile Lui nu sunt ca planurile noastre… Dacă nu crezi – mai priveşte o dată la Pruncul înfăşat în scutece şi aşezat într-o iesle. Într-o zi va conduce întreaga lume!

Nu te aştepta ca Dumnezeu să lucreze când vrei tu şi cum ţi-ar place ţie. EL este pe tronul universului şi face tot ce vrea! Ai încredere în hotărârile Lui şi acceptă planul Său!

„Doamne Dumnezeule, cu adevărat eşti un Dumnezeu al surprizelor. Îţi mulţumesc că l-ai trimis pe Fiul Tău pentru iertarea păcatelor mele. Amin!”

pastor Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s