De la naștere la înviere – ziua 1

Born-to-Rise-Timeline

ZIUA 1

NAZARET – ÎNCEPE MAREA CĂLĂTORIE

„În luna a şasea, îngerul Gavril a fost trimis de Dumnezeu într-o cetate din Galilea, numită Nazaret, la o fecioară logodită cu un bărbat, numit Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria.” (Luca 1:26-27)

Aceste cuvinte descriu cadrul istoric al naşterii Domnului Isus. Ne spun că acest episod nu este rodul imaginaţiei unui om. Istoria Bisericii o prezintă pe fecioara Maria ca pe o persoană venită din altă lume. Dacă te uiţi la cele mai renumite picturi, ea este plină de pace şi cu inima liniştită. Luca ne spune însă că ea a fost o persoană reală, cu multe întrebări în minte şi o credinţă omenească.

Luca 1:38 Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea.

Putem spune fără să exagerare că aceasta este cea mai mare mărturisire a credinţei din Biblie. Cunoaştem atât de bine cuvintele acestea încât le uităm însemnătatea. Fără nici un avertisment, ea se întâlneşte cu îngerul Gavril care o anunţă că va rămâne însărcinată de la Duhul Sfânt şi va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. Când întreabă cum se poate una ca asta, ea primeşte următorul răspuns: „Nu te îngrijora, Duhul Sfânt te va umbri ca un nor şi vei rămâne însărcinată!” Asta este tot…

Tu ce-ai fi spus dacă ai fi primit răspunsul acesta?

Maria a spus DA! Un „da” lui Dumnezeu, un „da” în faţa imposibilului, un „da” pentru planul lui Dumnezeu. Când îngerul i-a zis: „Nici un cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere!”, Maria a tras aer adânc în piept şi a spus: „Facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi astfel a început Marea Călătorie!

„Doamne Dumnezeule, dă-mi credinţă să pot crede toate cuvintele pe care le-ai vorbit, chiar dacă nu le înţeleg şi par a fi imposibile. Amin!

pastor  Liviu Avasiloai

Acest articol a fost publicat în De la nastere la inviere. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s