Un răspuns de la Lucian Oniga cu privire la încâlceala legată de REFERENDUM

Sunt unii care cred ca PSD-ul vrea referendum însă se opune PNL-ul. Este o confuzie intentionat creată pentru ca actualul partid de guvernamant sa arate cu degetul spre ograda altui partid. Lucrurile nu stau precum par si Lucian Oniga explica. Vine cu un raspuns nuanțat fața de afirmatia celor de la Alianta Familiilor din Romania. Cât de mult sunt pro viata cei de la guvernare se vede in felul în care au votat europarlamentarii lor în Europa. Inclusiv actualul Premier nu face excepție. A votat pentru sustinerea casatoriilor intre persoanele de acelasi gen.

Răspunsul meu la articolul „Alianța Familiilor din România acuză PNL: Când un partid (sau partide) din România fac tot ce le stă în putință să tergiverseze ținerea referendumului, noi numim asta corupție politică și atentat la adresa democrației și a statului de drept”:

Când am aflat ca PNL a atacat Legea de Organizare a Referendumului la Curtea Constituțională, am reacționat negativ, la fel ca mulți alții, considerând acest demers doar o încercare de tergiversare a Referendumului pentru clarificarea Art. 48 din Constituție. Ulterior, am realizat că este absolut necesar ca legea să fie un vehicul impecabil, altfel ar exista riscul ca Referendumul pentru Familie să fie invalidat prin atacarea lui la CCR de către forțele antagonice. Așadar, orice clarificare constituțională este imperativă!

Fiind conștient de presiunile, de atacurile și de sumele fabuloase pe care susținătorii LGBT le pun în joc pentru a distruge acest proiect, consider imperios necesar să nu existe nici cea mai mica fisură în noua lege. Nu ne dorim niciunul să irosim resurse și să mobilizăm oamenii la vot pentru ca apoi să aflăm că totul a fost în zadar doar fiindcă Referendumul a fost organizat pe baza unei legi vulnerabile și că ar putea fi invalidat prin contestarea lui la CCR. Tocmai de aceea, e bine că se fac aceste clarificări constituționale înaintea Referendumului!

Este clar faptul că bătălia este în desfășurare, că atacurile asupra celor care sustin proiectul se vor amplifica, iar că presiunea externă va fi din ce în ce mai evidentă. Deși Administratia Trump a dat mesaje foarte puternice și a luat decizii radicale pro-viață și pro-familie, mulți nu înțeleg că lupta ideologică cu seculariștii fundamentaliști este extrem de dură. Cred însă cu tărie că apele se vor limpezi, iar Referendumul pentru Familie va avea câștig de cauză. Pentru aceasta, avem nevoie de o lege neatacabilă, de o mobilizare impecabilă pentru a putea atinge cvorumul de validare de 6,6 milioane de voturi și de multă implicare și credință. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s