”Verbele Crăciunului” – al 22-lea verb

22 Decembrie – PRIMEŞTE!

Ioan 1:12-13 „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”

Versetul 12 este considerat pe drept unul dintre versetele mari ale Noului Testament pentru că ne spune cum poţi fi mântuit. Observaţi trei cuvinte cheie:
1. Primeşte. Acest cuvânt înseamnă să urezi bun venit unui musafir în casa ta. „A primi” pe Hristos înseamnă să-l întâmpini ca pe un oaspete de seamă şi să faci din inima ta casă pentru El.
2. Crede. Aceasta înseamnă mult mai mult decât să spui o rugăciune sau că completezi o cerere de rugăciune. Înseamnă să crezi că Isus este Fiul lui Dumnezeu venit din ceruri şi să te încrezi în El din toată inima. Înseamnă să ai credinţă în El ca fiind singura ta modalitate de a ajunge în cer.
3. (A avea) Dreptul. Acest cuvânt înseamnă „onoare” sau „privilegiu”. În momentul în care îl accepţi pe Isus Domn şi Mântuitor al vieţii tale, Dumnezeu îţi face onoarea şi îţi dă privilegiul de a deveni un copil în familia Lui.

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

Versetul 13 explică cum poţi deveni un copil al lui Dumnezeu. Există trei „nu”-uri şi un „ci”, toate patru fiind foarte importante.
„Nu din sânge.” Asta înseamnă că harul lui Dumnezeu nu trece în mod automat de la o generaţie la alta. Nu eşti creştin doar pentru că părinţii tăi sunt creştini, sau pentru că bunicul tău a fost preot. Arborele tău de familie nu contează câtuşi de puţin.
„Nu din voia firii.” Asta înseamnă că nu poţi face absolut nimic pentru a te mântui.
„Nu din voia vreunui om.” Asta înseamnă că nu poţi folosi nici o relaţie, nici un intermediar pentru a te introduce în cer.
„Ci (născut) din Dumnezeu.” Acesta este secretul Mântuirea este a lui Dumnezeu. Este un cadou.

Întrebarea este: L-ai primit tu vreodată pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor? Lumea l-a ignorat, neamul lui l-a respins, acum e rândul tău: ce vei face cu Isus? Nu este suficient faptul că a venit pe pământ. Naşterea Lui nu va avea nici o valoare pentru tine dacă îl ţii în afara vieţii tale. Poate să fie pe felicitările pe care le trimiţi cu ocazia Sărbătorilor, poate fi menţionat în urările tale, însă toate acestea nu au valoare dacă nu L-ai primit în viaţa ta.

Isus este cadoul lui Dumnezeu pentru tine. I-ai urat vreodată „Bun venit” în inima ta?

„Doamne Dumnezeule, cred că Isus este Fiul Tău care a murit pentru mine şi cu bucurie îl primesc în viaţa mea ca Domn şi Mântuitor. Amin!”

Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s