”Verbele Crăciunului” – al 19-lea verb

19 Decembrie – SLĂVEŞTE!
Luca 2:20 „Şi păstorii s-au întors, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră, şi care erau întocmai cum li se spusese.”

Câte se pot întâmpla într-o zi…
Cu o zi înainte de naşterea lui Hristos, păstorii erau pe câmp păzind turmele lor. O zi după naşterea Lui, păstorii sunt din nou pe câmp, dar de data aceasta inimile lor sunt pline de laude la adresa lui Dumnezeu.

James Montgomery Boice subliniază că „slăvind” vine din cuvântul „slavă”, care înseamnă iniţial să ai o părere, apoi să ai o părere bună şi în cele din urmă să estimezi corect valoarea. „Slăveşti” doar atunci când recunoşti valoarea a ceva sau cuiva. După ce L-au văzut pe Isus înfăşat şi culcat într-o iesle, păstorii s-au simţit copleşiti de puterea, harul şi bunătatea Lui Dumnezeu înmănunchiate în pruncul din faţa lor. Nu se mai putea opri din a vorbi despre ce au văzut şi auzit.

Liviu Avasiloai

Observă ce au făcut ei. Scriptura nu ne spune că l-au slăvit pe Dumnezeu în Templu, deşi ar fi fost foarte potrivit să o facă. Nu, Biblia ne spune că „s-au întors” înapoi de unde plecaseră, înapoi la munca istovitoare şi puţin apreciată, la îngrijirea oilor. După 48 de ore de la teofania corală, păstorii erau în acelaşi loc în care i-au găsit îngerii. După ce l-au găsit pe Prunc, s-au întors la muncă.

Câteodată oamenii ar dori ca Sărbătoarea să ţină tot anul. Vorbesc despre ea ca şi cum ar veni o singură dată pe an. Dacă te gândeşti doar la cadouri, la mese încărcate şi la mulţimi de colindători, atunci da – Sărbătoarea vine doar o dată pe an. Însă Adevărul din această sărbătoare ar trebui să ne încălzească inimile în fiecare zi din an.

Ţi-ar place să sărbătoreşti tot anul? Este posibil doar dacă vei face şi tu ce-au făcut păstorii. Întoarce-te înapoi de unde ai plecat:
Înapoi la biroul în care lucrezi.
Înapoi la şcoala ta.
Înapoi în cartierul tău.
Înapoi la afacerea ta.
Înapoi la responsabilităţile familiale.

Întoarce-te la zumzetul rutinei zilnice. Însă în timp ce te întorci, slăveşte şi laudă pe Dumnezeu, aşa cum au făcut păstorii. Naşterea Mântuitorului nu le-a schimbat circumstanţele vieţii, dar le-a afectat profund şi radical atitudinea. Au continuat să îngrijească aceleaşi turme, să calce în acelaşi bălegar, dar asta nu-i mai afecta deloc, pentru că îl văzuseră pe FIUL.

Tu te-ai întâlnit cu Domnul în Sărbătoarea aceasta? Dacă da, slăveşte-L pe Dumnezeu în timp ce îşi desfăşori rutina zilnică şi vei vedea că fiecare zi va fi plină de bucurie!

Rugăciune:

„Doamne Isuse, deschide-mi ochii să te văd şi dă-mi o inimă să cred, ca să te pot slăvi în fiecare clipă, la fiecare pas în alergarea zilnică. Amin!”

Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s