”Verbele Crăciunului” – al 17-lea verb

17 Decembrie – CÂNTĂ!
Isaia 12:5 „Cântaţi Domnului, căci a făcut lucruri strălucite: să fie cunoscute în tot pământul!”

Crăciunul şi muzica merg bine împreună!

Mulţi dintre noi nu-şi pot imagina Sărbătoarea Întrupării fără cântece ca „O noapte preasfinţită” sau „În Betleem azi e o mare minune” sau „Departe-ntr-o iesle.” În fiecare an auzim colinde în biserică, la radio şi chiar când mergem la Mall. Când le auzim nu ne putem abţine să nu fredonăm şi noi. Creştinismul este o religie „cântătoare.” Martin Luther a scris următoarele cuvinte despre valoarea muzicii în viaţa de credinţă: „‘N-am nici o vorbă pentru cocoșii care disprețuiesc muzica, pentru că este un dar al lui Dumnezeu. Muzica îndepărtează pe diavolul și face pe oameni fericiți; ei uită astfel toată mânia, lipsa de cinste, aroganța și altele asemenea. După teologie dau muzicii locul cel mai înalt și cea mai mare onoare.”

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

Au fost multe situaţii când am venit la biserică simţindu-mă slab şi obosit. Poate că datorită unei zile sau săptămâni aglomerată sau poate datorită unei poveri personale. Câteodată mintea mea era împărţită în multe direcţii. Dar apoi începea cântarea… Ar fi putut fi oricare cântec pe care îl ştiam: „Doar în Hristos…”, sau „Inima mea tânjeşte după curţile Tale…”, sau „Şi dacă trăim pentru Domnul trăim…” sau poate că era un refren nou pe care îl auzeam pentru prima oară. În timp de oamenii cântau, mintea mi se lumina, îndoielile dispăreau, îngrijorările scădeau, credinţa mea se întărea, viaţa parcă se înălţa la cer, iar când sosea timpul pentru predică, Duhul Sfânt era prezent cu putere. Acest lucru s-a întâmplat de atâtea ori încât nu pot crede că a fost întâmplător.

Îmi place muzica de Crăciun. În maşină am un CD cu sute de colinde. Pe cele mai frumoase, dragi sufletului meu, le-am pus şi pe telefon. Le ascult şi le cânt când merg cu maşina… chiar şi pe distanţe scurte. Câteodată ascult colinde chiar şi în mijlocul verii, mai ales „Astăzi vin şi-mi plec genunchii.” Nu văd nici un motiv să ne amintim de Naşterea Mântuitorului doar de Crăciun, Întruparea Lui este un motiv de bucurie pentru fiecare zi a anului.

Aplicaţia practică este simplă.
Să cânte pastorii!
Să cânte bătrânii!
Să cânte adulţii!
Să cânte copiii!

În perioada aceasta a anului ar trebui să cântăm mult mai mult. Cântă colinde! Cântă împreună cu copiii! Învaţă-i pe nepoţi „O ce veste îmbucurătoare, care îngerii ne-au adus!”

Să facem Crăciun în fiecare zi din an: sărbătoreşte ZILNIC mântuirea pe care ne-a dat-o Dumnezeu!

„Doamne, dă-mi un cântec nou în inimă. Ajută-mă să cânt cu voce tare şi să alung pe diavolul cu cântări de bucurie. Amin!”

Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s