”Verbele Crăciunului” – al 16-lea verb

16 Decembrie – ÎNCURAJEAZĂ!
1 Tesaloniceni 5:11 „De aceea, mângîiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr.”

Încurajarea poate schimba viitorul unei persoane. Elena a fost consilier creştin mulţi ani, iar Dumnezeu i-a dat un dar deosebit în cunoaşterea comportamentului uman. Acestea sunt cuvintele ei: „Când mă întâlnesc cu o persoană nouă, îmi imaginez că are o hârtie pe piept pe care scrie: Numele meu este ___________. Am nevoie de încurajare!”

Dar cum să începem?
În primul rând, începe fiecare zi spunând un cuvânt bun fiecărui membru din familia ta. Ai avut vreodată parte de dimineaţa „Îhî”? Se întâmplă când eşti încă somnoros şi vorbeşti fără să gândeşti. „Vrei să-ţi fac o cafea?” „Îhî!” „Ai dormit bine sau rău?” „Îhî!” „Nu uita pacheţelul cu mâncare!” „Îhî!” „Unde ai pus umbrela?” „Îhî!” „Ai vrea să mănânci sau nu?” „Îhî!” Cam aşa este o dimineaţă „Îhî!”. Mulţi dintre noi am avut parte de aşa ceva. Asigură-te că nu devine un obicei. Fă-ţi timp să vă încuraja-ţi unul pe altul înainte de a ieşi pe uşă.

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

În al doilea rând, înainte de a face vreo observaţie, spune o rugăciune pentru cel cu care vrei să vorbeşti! Când criticăm fără să ne rugăm, ne asumăm riscul să vorbim cu mânie şi să spunem lucruri pentru care ne va părea rău mai târziu. Dar dacă ne rugăm întâi, cuvintele sunt curăţite de venin. Este posibil chiar să dispară supărarea şi să ne trezim că nu mai avem nimic de criticat.

În al treilea rând, când simţi cea mai mică motivaţie să încurajezi pe cineva, deschide gura şi vorbeşte! Întrerupe lucrul, ridică-te de la birou, ridică receptorul, scrie un bilet, bate pe cineva pe umăr, spune o vorbă bună care să aducă har celor ce ascultă. Încearcă să faci acestea timp de cel puţin o săptămână. Şi cine ştie: poate va deveni un obicei!

Un băiat din clasele primare s-a dus la selecţia pentru sceneta de Crăciun. Mama l-a însoţit, era foarte emoţionată… mai emoţionată decât băiatul care intrase în sala în care se făcea selecţia şi se împărţeau rolurile. Aşteptându-l pe hol, se ruga şi-i cerea lui Dumnezeu să nu îngăduie ca băiatul să primească o lovitură care să-l afecteze… Ştia că nu poate cânta, ştia că este stângaci şi nu poate memora. Dar mai ştia un lucru: era copilul ei, pe care i l-a dat Dumnezeu! A rămas uimită când l-a văzut ieşind cu un zâmbet larg pe buze. „Cum a fost, scumpule?” „A fost super, mami! Ia ghici: am fost ALES să aplaud şi să fac galerie!”

Noi toţi am fost aleşi de Dumnezeu să ne încurajăm şi întărim unii pe alţii. Cei din jur au nevoie să ne audă. În aceste zile de decembrie, pe măsură ce termenele se apropie şi nervii sunt întinşi la maxim, un zâmbet şi un cuvânt bun pot face diferenţa.

Fii un încurajator astăzi pentru cineva de lângă tine!

Rugăciune:

„Tată, mă rog să-mi dai harul să zâmbesc mai mult decât să mă încrunt. Adu astăzi în calea mea pe cineva care are nevoie de o vorbă bună. Amin!”

Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s