”Verbele Crăciunului” – al 14-lea verb

14 Decembrie – IARTĂ!

1 Petru 4:8 „… dragostea acopere o sumedenie de păcate.”

Crăciunul poate fi o sărbătoare foarte grea. Câteodată suntem departe de casă şi de cei dragi şi ne-am dori să fim cu cei pe care-i iubim. Însă altădată depărtarea este în interior, menţinută cu ură şi amărăciune. Ce este de făcut deci?

De fiecare dată când cineva îmi greşeşte, am două posibilităţi. Pot să iert, să acopăr şi să continui să merg, sau pot să târăsc persoana respectivă prin noroi şi să întreţin tensiunile. Dragostea refuză să spele rufele în public. Dragostea rezolvă situaţiile în privat, dragostea acoperă greşelile, este discretă, nu vrea să facă rău. Este opusul mâniei, care vrea să expună slăbiciunile şi să umilească. Dragostea expune păcatul în public doar atunci când nu mai există altă cale.

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

Să-ţi spun cum este iertarea. Multe biserici au un turn cu clopote. Acestea bat atunci când clopotarul trage de nişte funii. Zgomotul este asurzitor: ding-dong, ding-dong, ding-dong. Clopotele trezesc oameni care sunt într-un somn adânc. Când clopotarul nu mai trage de funii, sunetul se pierde încetul cu încetul. Iertarea este la fel. Atâta timp cât nu iertăm, tragem de funii, ne trezim noaptea şi nu putem dormi. Când iertăm pe cineva – luăm mâinile de pe funii, iar după un timp se face linişte şi ne putem odihni.

Naşterea Mântuitorului trebuie să ne aducă împăcare în suflet şi eliberare din orice legătură a invidiei, geloziei şi urii. Trebuie să ne elibereze din strânsoarea concurenţei şi competiţiei, trebuie să ne elibereze de povoara „performanţelor” noastre. Îngerul Gavril a spus Mariei: „… îi vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” (Matei 1:21) Nu poţi dormi noaptea? Ai insomnii când îţi aminteşti de cineva care ţi-a făcut ceva pe când erai undeva cu altcineva? Am o veste bună pentru tine: Isus a venit să elibereze şi să dea odihnă! Domnul Isus a fost un om iertător, care a venit să creeze o rasă de oameni cu inimi pline de îndurare şi dragoste.

Ai simţit iertarea lui Isus vreodată în viaţa ta? Du-te şi fă altora ce-a făcut Isus pentru tine!

Rugăciune:

„Doamne Isuse, dă-mi puterea să fiu încet la mânie şi grabnic la iertare! Şi din clopotar ajută-mă să devin ispravnic al îndurării Tale. Amin!”

Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s