”Verbele Crăciunului” – al 11-lea verb

11 Decembrie – ODIHNEŞTE-TE!

Matei 11:28 „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

Odihnă. 
Cum sună cuvântul acesta la început de săptămână? Cum te simţi acum, când mai sunt exact două săptămâni până la Sărbătoarea Întrupării? Dacă eşti la fel ca cei mai mulţi, probabil te simţi puţin obosit. Programul zilnic este plin înainte de a te trezi, orele se scurg rapid iar lista cu „lucruri de făcut” devine tot mai lungă. Dacă nu oboseşti în luna decembrie înseamnă că nu faci ce trebuie…

De aceea cuvintele lui Isus sunt importante. Avem nevoie de odihna pe care ne-o oferă El. Avem nevoie de un loc în care să reducem motoarele şi să ne re-centrăm viaţa. Cuvintele Domnului Isus sunt pentru oameni ca tine şi ca mine. Avem nevoie de odihnă, dar încă nu ne dăm seama de asta… sau poate nu o putem găsi… sau ne este frică să ne oprim… ne temem că vom fi depăşiţi de lume.

Liviu Avasiloai

Liviu Avasiloai

Isus nu ne invită la un seminar sau la o biserică, şi nici nu oferă un week-end relaxant. El ne invită LA EL. Domnul Isus nu ne cere să mai adăugăm un lucru de făcut pe lista noastră deja prea plină. Dacă te simţi obosit şi frustrat, am o veste bună pentru tine: Domnul Isus vrea să vii la El! Când vei veni – vei găsi odihnă! Odihna oferită de El nu este ca o zi liberă şi nici ca un sejur într-o staţiune. El nu oferă odihnă pentru trup. A te odihni în EL înseamnă să nu te îngrijorezi şi să nu încerci să găseşti tu soluţii, ci să fii ascultăror şi să accepţi călăuzirea Lui la fiecare pas.

Îmi amintesc de un episod din copilărie. Părinţii îmi dădeau câte ceva de făcut, după vârsta şi puterea mea. Fiind ocupat cu treaba, nu mă gândeam dacă voi găsi mâncare când voi ajunge în casă, nu-mi făceam probleme de unde vor lua ei ce-mi trebuie mie: îmbrăcăminte, încălţăminte sau jucării. Astea toate erau treaba lor. Şi de fiecare dată când mă întorceam acasă, fără nici o excepţie, mă bucuram să văd că îşi făceau treaba foarte bine! La fel şi în cazul acesta: treaba noastră este să facem ce ni s-a încredinţat, iar Mântuitorul Isus sigur îşi va face treaba Lui.

Nu-ţi pot promite că-ţi va fi uşor, dar îţi promit că vei avea putere să treci peste orice vei întâlni pe cale. Nu am nici un dubiu asupra acestui lucru, de aceea nu este loc pentru ezitare! Vino la Isus şi vei vedea ce se va întâmpla! Îţi va părea bine c-ai făcut lucrul acesta!

Rugăciune:

„Doamne Isuse, ajută-mă să mă opresc şi să-ţi ascult vocea. Ajută-mă să mă odihnesc în Tine. Amin!”

Acest articol a fost publicat în Verbele Craciunului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s