Billy Graham împlinește 99 de ani

Billy Graham 99 de ani

Billy Graham – n. 7 noiembrie 1918

Imagini de la câteva din celebrările lui Billy Graham se pot vedea AICI.

Născut aproape de Charlotte, North Carolina, ȋn 1918, Billy Graham s-a ȋnscris mai ȋntâi la Bob Jones College, ȋnsă a considerat insuportabile şi climatul şi regulile stricte ale domnului Bob. A mers apoi pe urmele unui prieten la Florida Bible Institute, unde a ȋnceput să predice, schimbându-şi afilierea denominaţională Associate Reformed Presbyterian la Southern Baptist. Pentru a-şi completa educaţia intensivă, dar ȋngustă academic, de până atunci, a plecat spre nord, la Wheaton College, unde s-a ȋntâlnit şi s-a căsătorit cu Ruth Bell, fiica unui medic misionar, asumându-şi prima şi ultima sa stagiatură, ca pastor local.
Ȋn 1945, Graham devine reprezentantul pe teren al unei dinamice mişcări evanghelistice, cunoscută sub numele de Youth for Christ International. Având rolul acesta, el a călătorit prin Statele Unite, printr-o mare parte a Marii Britanii şi prin Europa, ȋnvăţându-i pe conducătorii bisericilor locale cum să organizeze adunări de tineret. De asemenea, a stabilit prietenii cu o mare mulţime de conducători creştini, care se vor alătura mai târziu organizaţiei sale sau vor acorda asistenţa necesară cruciadelor sale, atunci când vizita oraşele lor pretutindeni prin lume.
Graham a câştigat ȋn imagine şi statură prin intermediul cruciadelor sale, mediatizate ȋn plan naţional, din Los Angeles, Boston, Washington şi din alte mari oraşe, organizate ȋntre anii 1949 şi 1952, dar şi prin intermediul programului său de radio Hour of Decision, care a fost iniţiat ȋn 1950. Trezirile ȋncununate de un extraordinar succes, pe durata mai multor luni, din Londra (1954) şi New York (1957), turneele triumfale de pe Continent şi din Orientul Ȋndepărtat, ȋnfiinţarea revistei Christianity Today (1956), lansarea emisiunilor televizate naţionale la ABC (1957) şi prietenia publică pe care a avut-o cu preşedintele Dwight Eisenhower şi cu vice-preşedintele Richard Nixon l-au aşezat ferm în poziţia de purtător de stindard recunoscut al creştinismului evanghelic.

Billy Graham a predicat evanghelia lui Hristos ȋn persoană la peste 80 de milioane de oameni şi la multe alte milioane, pe calea undelor sau prin înregistrări video. Aproape 3 milioane de oameni au răspuns chemărilor pe care le-a făcut la sfârşitul predicilor sale. Când America are nevoie de un capelan sau de un pastor care să participe la inaugurarea sau ȋnmormântarea unui preşedinte sau ca să ofere mângâiere ȋn timpul unei teribile tragedii, face apel, adesea, la el.
Practic, ȋn fiecare an, ȋncepând cu anii 1950, el a apărut pe listele primilor zece dintre cei mai admiraţi oameni din America sau din lume. Astfel, nu este de mirare că un sondaj realizat de Ladies Home Journal la pus pe faimosul evanghelist al doilea după Dumnezeu, ȋn categoria „realizărilor ȋn domeniul religiei”.

sursa: Casa Cărții

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s