În clubul de pe secția a V-a

Vineri pe 16 iunie împreună cu Andrei Varasciuc și Florin Milici am fost la Penitenciarul din Botoșani. Lunar în clubul din interiorul penitenciarului, de pe secția a V-a, au loc întâlniri care au caracter spiritual. Este pentru prima dată când am ajuns pe această secție. Am dăruit fiecărui participant un exemplar din ultima carte, de John Bevere, distribuită de pastorul Vasilică Croitor.  Este vorba despre cartea: ‘‘Bine sau dumnezeiesc?”

În clubul unde a avut loc întâlnirea am aflat că Sebi Ș. a compus cântecul pe care l-am preluat și folosit într-o ediție a emisiunii ‘‘Camarazii de la 10”. Iată-l interpretat de Sebi Ș. în biserica penticostală Betel din Botoșani pe data de 6 noiembrie 2016. Atunci a avut loc prima iesire în comunitate a unui grup, de persoane private de libertate, coordonat de Ghiță Ignat.

”Acustic Grup” a auzit această piesă la RVE Suceava și ne-a apelat. Ne-au zis că vor să lucreze piesa și să-i dea o formă. Prin această prelucrare a piesei au dorit să-i facă lui Sebi Ș. un cadou. I-au dat și un titlu: PRIBEGEAM

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la În clubul de pe secția a V-a

 1. husarciuc zice:

  Îmi place mai mult originalul 🙂

 2. A republicat asta pe {:ro}Lupta cea bună{:}{:en}The good fight{:}{:es}La buena batalla{:} și a comentat:
  L-am cunoscut pe Sebi Ștefănescu atunci când am început să muncesc în penitenciar, un om plin de umor, foarte talentat în ale muzicii, se descurca să cânte la toate instrumentele, pe care studioul muzical al închisorii le are. Am fost uimit să aflu că provine dintr-o familie formată din muzicieni de top, oameni care au făcut și încă fac performanță de muzică. Din păcate el, oaia neagră a familiei, a preferat anturajul în schimbul familiei și a muzicii. Când l-am cunoscut eu era deja a cincea oară de pușcărie și părea că nu mai puteai cere prea mult de la el. Însă așa cum s-a întâmplat și cu mine și cu mulți alții, în viața lui Sebi a intervenit Domnul Iisus Hristos.
  Ce au urmat au fost lacrimi de pocăință și un început nou de drum. Sebi a început să renunțe la fumat, un viciu care îl ținea rob de peste 25 de ani, s-a împăcat cu consoarta lui, iar după eliberarea lui din penitenciar, în decembrie 2016, s-au și căsătorit. Dumnezeu a început un proces de schimbare a vieții acestui om, proces pentru care mă rog ca Dumnezeu să-L ducă la capăt. După ce l-a mărturisit pe Domnul Iisus în apă, Sebi a compus câteva cântări de laudă la adresa lui Dumnezeu, cântări pe care le cântăm cu toții la timpul nostru de părtășie de aici din închisoare. La una dintre binecuvântatele ieșiri la bisericile din comunitate, de care am avut parte prin harul Domnului Iisus, Sebi a cântat una dintre cântările pe care el le-a compus, numită: „Mi-ai trimis Cuvântul”. Dumnezeu a lucrat în așa fel, încât frații de la Radio Vocea Evangheliei Suceava au preluat înregistrarea cu acea cântare și au redat-o la radio. Am fost foarte surprins când grupul creștin „Acustic” au contactat RVE Suceava și s-au arătat interesați de cântare lui Sebi, dorind s-o preia, s-o „șlefuiască”, apoi s-o redea spre ascultare tuturora spre slava lui Dumnezeu!
  Doresc să închei acest gând, scriind încă o dată, ceea ce de câțiva ani de zile a devenit un slogan personal al meu și anume: „MARE DUMNEZEU AVEM!”, faptul că o cântare scrisă într-un penitenciar de către un condamnat ajunge să sune atât de bine, încât să treazească interesul profesioniștilor, nu face decât să mai confirme încă o dată (dacă mai era nevoie) că Dumnezeu iubește pe toți oamenii, inclusiv pe cei păcătoși. Dumnezeul în care mă încred este un Dumnezeu al minunilor, care nu încetează să mă uimească zilnic, slăvit să fie Numele Său.
  Puteți asculta pe blogul nostru în format audio cântarea „Mi-ai trimis Cuvântul”, scrisă de Sebi Ștefănescu, în varianta originală interpretată de Sebi în Biserica „Betel” din Botoșani și în varianta prelucrată de grupul creștin „Acustic”. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, pe Sebi, pe cei din grupul „Acustic”, pe frații de la RVE Suceava și pe toți cei care se roagă și se implică în lucrarea lui Dumnezeu din penitenciar. Săvit să fie Domnul Iisus în veci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s