Deputatul Dumitru Mihalescul nu are nevoie de clarificari cu privire la familie

Dumitru Mihalescul

Dumitru Mihalescul

Personal, nu am nevoie de clarificări juridice pentru a şti ce este familia!

Constat cu surprindere că, de luni întregi, asociaţii, fundaţii, politicieni, instituţii şi chiar şi Parlamentul României, încearcă cu disperare să definească familia din perspectivă constituţională. Unii spun că familia înseamnă căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie! Alţii spun că lucrurile nu ar mai sta chiar aşa, căci, chipurile, trăim vremuri moderne şi familia ar trebui să evolueze şi ea, ca formă juridică!

Personal, nu am nevoie de clarificări juridice pentru a şti ce este familia cu adevărat! Şi ştiţi de ce? Pentru că m-am născut şi am trăit într-o familie creştină, care, încă de copil, mi-a definit familia astfel:

Familia este dragostea şi sacrificiul mamei, nopţile nedormite de ea purtându-ţi grija! Familia este grija protectoare a tatălui tău, mereu preocupat să nu-ţi lipsească nimic, chiar dacă lui i-au lipsit. Familia este bucuria de a avea fraţi și surori, de a împărţi cu ei totul și de a avea în permanenţă o prietenie necondiţionată! Familia este dragostea fără margini a bunicilor, oricând dispuşi la sacrificii pentru copiii şi nepoţiilor! Familia este singurul loc al dragostei sincere, în care primeşti şi fără să oferi! Familia este locul biblic al iubirii, singurul loc în care Dumnezeu îţi poate da cele mai frumoase daruri ale vieţii – copiii.

Familia, aşa cum o ştiu eu, aşa cum mi-au oferit-o mie părinţii, cărora le mulţumesc, este sfântă şi nu are nevoie de niciun fel de definiţie, nici juridică, nici sociologică, nici de altă natură.

Din păcate, constat cu întristare că pentru unii oameni chiar este nevoie de clarificări legislative în ceea ce priveşte definiţia căsătoriei şi familiei. Este motivul pentru am decis să susţin demersul privind definirea clară a familiei, chiar la nivel constituţional, urmând ca prin aceasta să se înțeleagă că: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Deputatul Dumitru Mihalescul nu are nevoie de clarificari cu privire la familie

  1. gigi zice:

    Frumoase definitii. Felicitari dle Mihalescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s