”Vârstele iubirii” – lansare de carte la Suceava

screen-shot-2016-12-15-at-10-04-21

O întâlnire relaxantă într-o cafeanea bucovineană, ca înainte de Crăciun, cu prietenii și cititorii lui Mihai Neamțu. După o scurtă prezentare a autorului, va urma dialogul cu publicul și sesiunea de autografe!

Lansarea de carte în prezența autorului va avea loc la Cafeneaua Maison Delice, sâmbătă 17 decembrie, ora 11:00.

„Vârstele iubirii”, este o carte plină de insomnii și bucurii, îndelung așteptată de cititorii eseistului Mihail Neamțu. Trei scurte narațiuni, interpretate filozofic de autor, surprind situațiile-cheie ale iubirii. Dincolo de eşec şi blazare, dar fără să propună rețete pentru fericirea conjugală, cartea ne invită să descoperim promisiunile, capcanele şi bucuriile iubirii.

Mihail Neamțu, autorul cărții, a precizat că „ideea cărții despre iubire a pornit din clipa în care am realizat că nu știu cum să gestionez o experiență personală. (…) Există și o tușă autobiografică pe care Adrian Papahagi a identificat-o în acest volum, dar care, până la urmă, rămâne totuși o interpretare teologică a trei tipuri de experiență: experiența din prima copilărie, la vârsta de 12 ani pe care a avut-o Mowgli, un personaj mai degrabă ficțional, și care s-a îndrăgostit de o fată și a părăsit jungla pentru aceasta. Deci, este o experiență inaugurală a iubirii; (…) apoi este experiența adolescenței, undeva spre finalul liceului, când un anumit tip de tumult lăuntric te interpelează, dar nu întotdeauna știi să gestionezi ceea ce ți se întâmplă – unii reușesc, alții nu. Totuși eșecul pare să fie soarta celor doi (Mihnea și Dora), prezentați în acest volum; după care apare experiența reală și înduhovnicită prin suferință și sublimare, cei doi (de data aceasta, Dinu și Nelli Pillat) reușesc să pășească în veșnicie și să supravieșuiască terorii istoriei prin credință și prin tratarea făgăduinței într-o cheie spirituală. Făgăduința că voi fi alături de tine până la sfârșitul veacurilor nu este doar făgăduința lui Dumnezeu față de oameni, ci este și făgăduința mirelui față de mireasă.”

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s