Spitalul Bethesda din Suceava – conferinţă de presă

Bethesda Suceava

În debutul conferinţei de presă din data de 30 august 2016, dr. Ştefan Puşcaşu a evidenţiat aspecte legate de acreditarea spitalului Bethesda şi de colaborarea acestuia cu Centrul de Transfuzii Suceava.

wp-1472548094030.png

dr. Ştefan Puşcaşu

Dr. Puşcaşu deşi acţionează în mediul privat este parte a sistemului de sănătate din România care are o majoră problemă care face ca actul medical să se facă la costuri fabuloase. Economia de piaţă, dacă ar exista în adevăratul sens al cuvântului, ar face ca prin competiţie acele costisitoare contracte de service la aparatura medicală să fie mult diminuate.  Până acum s-a aliniat sistemului şi a plătit sume enorme pentru service la apartaura medicală care trebuia să aibă asigurată mentenanţa doar de către firma producătoare. Pentru un dispozitiv RMN contractul de service ajunge şi la 81.000 euro pe an. Asta înseamnă că în perioada de exploatare a dispozitivului acesta ajunge să fie plătit de câteva ori.

DISPZITIVE MEDICALE NOI LA BETHESDA

Trusă endoscopie digestivă achiziţionată de la o firmă japoneză. Aceasta este de ultimă generaţie şi are multiple dotări performante. Un astfel de dispozitiv reduce timpul investigaţiei şi conferă un confort sporit pacientului în timpul desfăşurării actului medical. După investigaţie pacientul obţine rezultatul endoscopiei în format digital dar şi imprimat pe hârtie fotografică. Imaginea este de o claritate superioară factor vital în demararea intervenţiei chirurgicale dacă aceasta se impune.

Trusă recoltare analize care foloseşte două lasere performante. Unul dintre lasere este cu lumină infraroşie şi scoate în evidenţă hemoglobina din vene iar cel de-al doilea laser proiectează pe mână conturul venelor. Aparatul achiziţionat este lider global în iluminarea venelor şi câştigător al premiului pentru dispozitive portabile de iluminat vene.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s