Umplerea cu Duhul Sfânt face diferența în viața de credință

Ziua Cincizecimii este ziua care a făcut ca totul să fie diferit, pentru ucenicii Domnului, de tot ceea ce a fost înainte. Scriptura ne dovedește că așa s-a întâmplat însă nu a fost deloc o întâmplare. Ucenicii au ales să asculte de porunca Domnului Isus reiterată clar și răspicat înainte de înalțarea Sa. Simpla ascultare a adus o schimbare radicală în viața acestor oameni simpli. Chiar și înainte de Înălțare ei nu dădeau semne că ar fi priceput pe deplin cele transmise de Învățătorul în multele ore și zile petrecute alături de ei. Aveau însă să experimenteze ceva ce i-a luat total prin surprindere având în vedere efectul transformator imediat și de mare impact asupra celor din jur. Ucenicii au devenit de nerecunoscut pentru că au început să acționeze diferit. Foarte diferit. Dintr-o dată au acționat altfel. Altfel de cum au făcut-o înainte de a experimenta umplerea cu Duhul Sfânt realizată printr-o revărsare acompaniată de manifestări supranaturale. Au pășit într-o nouă dimensiune. O dimensiune care-i normativă. Este ceva ce Domnul Isus se așteaptă să fie o normalitate constantă printre cei care ‘’au crezut și astfel li s-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu’’. Este destul de evident în cartea lui Luca schimbarea printre ucenicii și noul normal care avea să le domine existența. Unii sunt de părere că ‘’Faptele Apostolilor’’ lesne ar fi putut să se intituleze Faptele Duhului Sfânt. Apostolii deși aceiași se prezintă total diferit de cum ne-au obișnuit în relatările Evangheliilor. Când ‘’s-a coborât’’ Duhul Sfânt peste ei s-au întâmplat câteva lucruri :

  1. Au făcut ceea ce nu au mai făcut înainte

Au ieșit în spațiul public marcați de o îndrăzneală secondată de tenacitate și fervoare. Este evidentă determinarea lor. Au făcut chiar și ceea ce nu li s-a cerut. Au pus toate lucrurile de obște. Erau axați pe cele spirituale atât de abitir încât detașarea chiar și de cele necesare a decazut pe un îndepărtat loc doi. Deși unele dintre lucurile făcute nu erafu neapărat noi erau însă făcute cu o intensitate pe care ”putearea” primită le-o insufla. Totul era făcut cu dăruire totală. Nu este de mirare că au fost etichetați ca fiind în stare de ebrietate.

Când experimentezi umplerea cu Duhul Sfânt cu siguranță vei face ceea ce nu ai mai făcut niciodată. Acest lucru este normal pentru că de fapt nu faci tu acele lucruri noi ci Duhul Sfânt care este în tine din plin. Înainte  nu aveai cum să le faci pentru că înainte nu aveai însuflețirea, călăuzirea și autoritatea pe care doar plinătatea Duhului Sfânt le poate genera.

      2. Au spus ceea ce nu au mai spus înainte

O vorbire ciudată a pus stăpânire pe toți cei care au dovedit ascultare și au așteptat în Ierusalim promisiunea făcută de Isus. Această vorbire a trezit uimirea martorilor care înțelegeau mesajul dar  nu înțelegeau cum de este posibil ca mesagerii să fie niște iudei comuni și totuși să vorbească în atâtea dialecte. Dincolo de cele spuse se vedea autoritatea manifestată printr-o fermitate izvorâtă din prea plinul care se revărsa în valuri.

Când experimentezi umplerea cu Duhul Sfânt vorbești către Dumnezeu cum nu ai făcut-o niciodată  prin rugăciuni de o intensitate sporită și de o claritate surprinzătoare. Mesagerii plini de Duhul Sfânt vorbesc aplicat pe nevoile audienței. Când trebuie să dai socoteală de credința ta prezența Duhului Sfânt va face ca tu să spui ceea ce nu ai gândit însă va fi ceea ce trebuie.

        3. Au trăit ceea ce nu au mai trăit înainte

După experiența revărsării Duhului Sfânt ucenicii au trăit ceea ce ce înainte nici nu se putea imagina. Era o perioadă nouă. Supranaturalul a devenit parte componentă a fiecărei zile. A început aventura. Nu știau ce urmează însă știau că fiecare zi este una în care se întâmplă ceva dincolo de obișnuit doar dacă se vor lăsa călăuziți deplin de Duhul Sfânt care era cu ei, peste ei și în ei. Trăirea lor era ”la maxim”. Apatia și disperarea au disparut. A venit ”un alt Mângâietor’’ și le domina ființa. Erau plini. Se vedea acest lucru. Trăiau parcă acționați de un resort invizibil care făcea ca imposibilul să fie realizabil.

Când experimentezi umplerea cu Duhul Sfânt trebuie să te aștepți la o trăire superioară din punct de vedere duhovnicesc. De fapt nu mai trăiești tu. Tu ești doar un vehicul al Duhului lui Dumnezeu care te duce spre o treaptă superioară în exercitarea misiunii de a răspândi Vestea Bună.

Umplerea trebuie experimentată și întreținută de credincioșii care își doresc să fie fideli Scripturii care spune atât de clar că această promisiune este pentru toți indiferent de numărul lor, a credincioșilor. Tu alegi ce vei face. Vrei să fii un credincios care doar supraviețuiește sau unul care trăiește din plin. Nu există viață din plin fără plinătatea Duhului Sfânt.

David Reguș

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s