Hotarare de Guvern cu privire la securitatea la incendii in bisericile mici

Stimati colaboratori,

Alianta Evanghelica din Romania va aduce la cunostinta faptul ca in urma adresei cu nr. 35 din 04 mai 2016 catre Secretariatul de Stat pentru Culte si Inspectoratul General pentur Situatii de Urgenta, a fost lansat in dezbatere publica si se gaseste la adresa de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, urmatorul document: „Hotarare pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendii”. Documentul il puteti regasi urmand acest link: http://www.mai.gov.ro/documente/transparenta/HG%20aviz-autorizatie%20V4.pdf

Daca formularea anterioara era „construcţii pentru lăcaşuri de cult şi spaţii de cazare aferente, accesibile publicului sau destinate vieţii monahale, indiferent de aria desfăşurată sau de numărul de persoane, cu excepţia caselor parohiale;” in proiect se propune urmatoarea formulare; „pentru lăcaşuri de cult şi spaţii de cazare aferente, accesibile publicului, cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp, cu excepţia caselor parohiale, clădirilor destinate locuirii personalului monahal, clopotniţelor, lumânărarelor şi capelelor indiferent de aria acestora de desfăşurare;”.

Faptul ca acele constructii de Case de Rugaciune sub 200 mp au fost scoase din categoria amenajarilor ce se supun autorizarii si avizarii consideram ca este o binecuvantare pentru multi dintre noi care nu vom mai face atatea drumuri si atatea cheltuieli pentru avizare la cladirile sub 200 mp.
Multumim Domnului si fratilor ce s-au implicat in elaborarea propunerilor de modificare a H.G.R. 1739/2006.

Secretar General,

Virgil Achihai

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Hotarare de Guvern cu privire la securitatea la incendii in bisericile mici

  1. Pingback: Hotarare de Guvern cu privire la securitatea la incendii in bisericile mici | Pastor Ciprian Barsan

  2. Adriana zice:

    Cladirile bisericiilor se pot incadra pentru avizare/autorizare privind securitatea la incendiu si la anexa1, pct. I, lit.c din noua lege care inca nu a intrat in vigoare. Trebuie avuta multa grija la numarul de persoane din scenariul de securitate la incendiu.

  3. Pingback: Hotarare de Guvern cu privire la securitatea la incendii in bisericile mici | Biserica Penticostală Maranata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s