Congresul Aliantei Mondiale Baptiste 2015

Alianta Baptista MondialaBaptistii din peste 80 de tari se vor intalni in Africa de Sud pentru a participa la cel de-al XXI-le Congres care va fi gazduit in orasul Durban intre 22-26 iulie. Acesta este primul congres care are loc in Africa, o regiune cu cea mai mare crestere numerica in randul comunitatii baptiste. Congresul are loc la cinci ani si a avut loc pentru prima data in anul 1905, orasul gazda fiind Londra.

Diversitatea existenta in familia baptista din intreaga lume va fi demonstrata in cadrul inchinarii, a partasiei si a discutiilor teologice, eclesiale, misionare și de natura juridica ce afecteaza vietile crestinilor din intreaga lume. Vor fi prezente echipe de inchinare din Africa, Asia, America e Sud, America de Nord si din Europa.

Un eveniment special il reprezinta instalarea in functia de Presedinte a lui Paul Msiza, primul african care preia aceasta postura dupa William Tolbert care a condus Alianta intre 1965 – 1970.

Romania este reprezentata la acest eveniment de Otniel Bunaciu, Presedintele in exercitiu al Federatiei Baptiste Europene.

sursa : revistacrestinulazi.ro

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s