Proiect de amploare în domeniul cercetării la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava

Luni, 6 iulie 2015 la Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava a avut loc o conferință de presă în care s-a prezentat situația în care se află proiectul ”Centru integrat de cercetare, dezvoltare și inovare pentru Materiale Avansate, Nanotehnologii și Sisteme Distribuite de fabicație și control”. Realizarea unui astfel de proiect se datorează în mare măsură tenacității celor care au lucrat la implementare. Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur coordonatorul proiectului și prof. univ. dr. Mihai Dimian au reușit să depășească problemele ridicate de birocrație și astfel să facă pași serioși pentru finalizarea unui proiect de amploare. Iată cele patru obiective specifice ale proiectului :

1. Creșterea capacității de cercetare-dezvoltare a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, prin crearea unei noi infrastructuri. Se vor crea 11 laboratoare de cercetare, dotate prin prezentul proiect cu peste 130 de echipamente de cercetare-dezvoltare, din care 21 de echipamente au valori de peste 100.000 euro.

2. Dezvoltarea componentei antreprenoriale prin inițierea de noi proiecte/colaborări de cercetare-dezvoltare și intensificarea relațiilor cu agenții economici naționali și internaționali

3. Implicarea întregului potențial de resurse umane profesioniste, atât prin implicarea cadrelor didactice titulare, doctoranzilor și masteranzilor în activități de cercetare.

4. Afirmarea constantă a prestigiului internațional științific al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava prin publicarea de articole cotate ISI pentru diseminarea cercetării și o promovare mai bună a rezultatelor obținute atât pe plan național cât și internațional.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s