„Nu dorim să se mai repete vreodată” – Mircea Lubanovici

mircea_lubanovici

   Un mesaj rostit în faţa colegilor parlamentari de către deputatul Mircea Lubanovici, la 12 ani de la atentatul terorist din 2001.        

Am ales să public aici mesajul domnului Mirecea Lubanovici pentru legăturile sale directe cu spaţiul sucevean şi pentru tonul mesajului care îndeamnă la o reflecţie profundă şi necesară.

 

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Nu dorim să se mai repete vreodată!

Ziua de 11 septembrie 2001 a reprezentat pentru Statele Unite ale Americii una din cele mai negre zile ale istoriei sale, o zi încărcată de durere pentru întreaga națiune, ca urmare a pierderii, într-un mod mai mult decât tragic a aproximativ 3000 de oameni. Se spune ca exista momente in viata oamenilor care dainuiesc in memorie si pun amprenta pe viata noastra si dureaza cat o vesnicie.

Cu siguranta ca  11 septembrie 2001 este una din aceste zile nefaste pentru omenire de care ne vom aduce aminte intotdeauna. O zi care a avut menirea sa schimbe lumea si in special sa schimbe viata poporul american.

Anul acesta  se împlinesc 12 ani de când națiunea americană și chiar lumea întreagă nu mai este la fel, ca urmare a impactului atât de profund al celor mai sângeroase și tragice atentate teroriste din istoria   Statelor Unite ale Americii.

Asa după cum a fost menționat în  raportul comisiei însărcinate cu investigarea  acestor  atentate  “…o zi fără precedent ca șoc și suferință în istoria Statelor Unite… conturează importanța tragică a acestei zile pentru Statele Unite, dar și  urmările ei asupra relațiilor internaționale din următoarea perioadă de timp și până în prezent.

Urmărind cronologia tragicelor evenimente din acea zi de 11 septembrie, constatăm faptul că aceasta a debutat ca o zi perfect normală, însă această normalitate nu a fost altceva decât “liniștea dinaintea furtunii”, o furtună menită să aducă durere, disperare, neputința și doliu  în multe familii de pe teritoriul celei mai importante democrații ale lumii.

Bilanțul acestor atentate teroriste este cutremurător:  aproape 3.000 de victime.

Acest  eveniment a șocat întreaga lume producand solidalitate intre oamenii de bine dar in acelasi timp declansand un razboi deschis  terorismului din întreaga lume.

Va reamintesc stimati colegi parlamentari ca aceste fapte tragice petrecute în Statele Unite ale Americii, se pot repeta oricând altui stat democratic din lume, constituind un precedent dramatic al pericolului real reprezentat de terorism în lume.

Lichidarea mai multor lideri ai terorismului international nu a însemnat automat sfârșitul razboiului impotriva terorismului dar  a unit multe popoare dandu-le o motivatie in plus  de actiune pentru continuarea luptei impotriva raului din lume.

Nu ne rămâne decât să avem în vedere acest pericol inca real al zilelor noastre, și in unitate,  sa  devenim parteneri in luptă pentru mentinerea  democratiei in tara noastra si in lume.

Stimati colegi, am scris aceasta declaratie politica cu gandul la cei care si-au pierdut viata cu ocazia tragicului eveniment de la New York. Am scris aceasta declaratie cu gandul la familiile care au au avut de suferit pierderi irecuperabile! Am scris aceasta declaratie politica cu gandul  la romanii care au platit cu viata in acest tragic eveniment desii nu aveau nici o vina. Jertfa lor  ne-a unit mai mult si ne-a facut mai vigilenti de pericolul terorismului in lume.  Va multumesc pentru atentie.

Sept.-2013                                                     Mircea Lubanovici.

                                                   Deputat PDL – Colegiul 3 Diaspora

Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s