O nouă carte tradusă de pastorul Constantin Macoveiciuc

coperta fata

in curand

A doua carte ”Daruri ale Duhului Sfânt” din trilogia scrisă de Barry Chant a fost deja tradusă de pastorul Constantin Macoveiciuc și va fi disponibilă în curând. Prima carte ”Împuterniciți de Duhul” este deja disponibilă, iar a treia carte ”Să ne rugăm prin Duhul” va fi și ea disponibilă până la finalul lui 2013.

Prefața cărții este scrisă de Reinhard Bonnke:

”În acest volum binevenit, Dr. Barry Chant explică practic și clar ce învață Biblia despre darurile Duhului Sfânt. Îl cunosc pe Dr. Chant de peste douăzeci și cinci de ani. Este un om care oglindește dragostea lui Isus, are o adâncă pătrundere în Cuvântul lui Dumnezeu și o pasiune de a edifica Trupul lui Christos. Trăiește ceea ce predică și eu îl numesc prieten drag.

Dr. Chant revelează adevăruri profunde într-o manieră simplă. Îmi place modul în care accentuează faptul că deși Duhul Sfânt împarte daruri spirituale prin har, depinde de noi să le folosim prin credință.

Isus ne-a promis putere, pentru a fi martori „până la marginile pământului”. De acest tip este puterea lui Dumnezeu, suficientă ca să meargă până la capăt. Dumnezeu nu lucrează cu țârâita sau pe bucățele. El nu este mână-strânsă sau zgârcit, ci este generos. El nu împarte Duhul pe porții, măsurate și cântărite pe un cântar ceresc. El nu închide robinetul așa încât să nu curgă decât câțiva stropi. El îl lasă să curgă. Dumnezeu nu are contor de apă în cer și Cincizecimea nu este doar o atingere binecuvântată sau o ungere doar pentru o predică. Ea va continua, până când Marea Însărcinare va fi îndeplinită, până când nu va mai fi nevoie să evanghelizăm – o mișcare continuă și extinsă a Duhului lui Dumnezeu, până la sfârșitul veacului.

Darurile Duhului nu desemnează niciodată talentele naturale, cum ar fi un dar în domeniul muzicii sau al altui fel de artă. Darurile descrise în 1 Corinteni 12 sunt manifestări supranaturale ale Duhului Sfânt.

Așadar, credința care mută munții n-o putem dobândi prin încercare. Ea nu este produsul strădaniei, încordării sau concentrării. Credința este o manifestare a Duhului care demonstrează puterea supranaturală a lui Dumnezeu.  ABC-ul credinței este că după cum acționăm noi, acționează și Dumnezeu. Ceea ce face Dumnezeu, face prin noi. Dacă noi nu facem nimic, Dumnezeu nu face nimic cu noi. Întotdeauna, Dumnezeu lucrează cu lucrătorii și inițiază cu inițiatorii.

Credință înseamnă a prinde șansa, sau, altfel, nu este credință.  Dar a prinde o șansă de la Dumnezeu nu este un joc de noroc. Credința produce o interacțiune între Christos și noi. Credința schimbă oamenii care schimbă lumea. Credința este un fel de sistem imun ce filtrează temerile noastre care, altfel, ne-ar paraliza toată activitatea.

Vindecarea, de asemenea, face parte din planul lui Dumnezeu de răscumpărare. Isus a murit pentru iertarea păcatelor și prin suferințele Sale, noi suntem vindecați, atât spiritual, cât și fizic. Lucrarea darurilor de vindecare depinde de răspunsul nostru, ca și de răspunsul celui pentru care ne rugăm. Ea vine ca răspuns la credință, potrivit cu nevoia omului și cu voia lui Dumnezeu.

Oricum, Scriptura arată că, pe lângă puterea de a vindeca bolile, există încă multă putere disponibilă: există o putere de a face minuni. Isus a spus: „Cine crede în Mine, va face și el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele și mai mari decât acestea” (In. 14.12). Isus a vindecat și a eliberat. Însă El a spus că, credincioșii vor face mai mult. Prin darurile Duhului Sfânt, puterea de a face minuni ne este disponibilă și nouă, astăzi.

Sper că această carte vă va încuraja, pe voi și biserica locală, pentru a păși mai departe prin credință, așa încât să vedeți darurile spirituale activând în lucrarea voastră, așa cum a rânduit Domnul.

Aduceți-vă aminte, prin puterea Duhului Sfânt și în Numele lui Isus, noi trebuie să jefuim iadul și să populăm cerul, de dragul Calvarului!”

Acest articol a fost publicat în Prezentare carte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s