Școala de vară la Mitocu Dragomirnei județul Suceava

cropped-dragomirna-iunie-

Imagine | Acest articol a fost publicat în Evenimente și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Școala de vară la Mitocu Dragomirnei județul Suceava

 1. Dorel Puchea zice:

  De ce și domnul Mihail Neamțu?

 2. Pe Mihail Neamtu l-am avut prezent la un simpozion in septembrie 2012 – https://suceavaevanghelica.wordpress.com/2012/09/16/simpozionul-crestinism-societate-civila-angajare-publicafoto/ – iar discursul sau a fost unul pertinent. Avand in vedere ca si la ”Scoala de vara” va fi abordat acelasi subiect a fost invitat din nou Mihail Neamtu.

 3. Dorel Puchea zice:

  Mulțumesc pentru răspuns! Mai am o întrebare și gata. Mihail Neamțu are ceva în comun cu mediul evanghelic?

 4. Nu stiu. Au fost diverse artocole prin presa insa nu te poti lua dupa acestea.

 5. DanutM zice:

  Reblogged this on Persona and commented:
  Saptamina viitoare.
  Doamne-ajuta!

 6. DanutM zice:

  Domnule Puchea, chiar are vreo importanta? Daca vreti neaparat sa stiti, are o bunica penticostala. Sper ca asta i-a mai salvatu putin prestigiul in ochii dvs sectari.
  Oare evanghelicii nu au nimic de anvatat de la cei din afara acestui media? Daca este asa, este jalnic si nu avem niciun viitor. Va rog sa reflectati putin, sa numarati pina la o suta, sa spuneti o rugaciune de cercetare, si abia dupa aceea sa raspundeti.

 7. Dorel Puchea zice:

  Stimate domnule Dănuț Mănăstireanu,

  În primul rând, nu înțeleg de ce mă jigniți făcându-mă sectar! Știți bine că acest cuvânt are numai conotații negative care se întind asupra tuturor evanghelicilor prin faptul că lumea îi declară sectari. Sectar înseamnă membru într-o sectă, eu fac parte dintr-o organizație religioasă penticostală recunoscută legal în România. Știu că dumneavoastră (dacă nu mă înșel) faceți parte din cultul baptist sau penticostal. Sau poate mă înșel și dumneavoastră sunteți ortodox? Credeți că asta mi-ar da dreptul să vă numesc sectar? NU! În ochii lui Dumnezeu, toți suntem egali! Așa că, cu tot respectul pentru perii dumneavoastră albi, nu înțeleg de ce săriți ca ars numai la o întrebare pusă cât se poate de sincer! Și eu sunt evanghelic, ca și dumneavoastră. Poate ar fi bine să vă mai temperați puțin… temperamentul! Lui Isus îi plac oamenii blânzi și plini de dragoste.

  Fiți cu toții binecuvântați!
  Numai bine!

 8. Dorel Puchea zice:

  Am o rugăminte: încercați să-l temperați pe domnul Mănăstireanu! Nu cred că este cazul să jignească dacă nu este jignit! Mulțumesc!

 9. Dorel Puchea zice:

  P.S.: Dacă am greșit cuiva cu ceva, îmi cer iertare!

 10. Margareta Lupascu zice:

  Domnul Mihail Neamțu este un erudit. Este și credincios, bun cunoscător al Scripturilor. Cu o finețe deosebită știe să transmită mesajul Biblic. Este un domn manierat, cu mult bun-simț.
  Au evanghelicii ce să învețe de la dumnealui!
  Poate pentru unii cititori de blog sucevean „evanghelic” – arienii evanghelici, ar trebui punctat incă un aspect : Erudit ≠ ignorant, mărginit, redus! ( ≠ adică diferit de)

 11. Cornel zice:

  Sa nu fim ipocriti, spuneti tot adevarul, fratilor! Domnul Mihai Neamtu este si presedintele-fondator al Partidului Noua Republica si, la interventia directa a presedintelui Basescu pe linga liderul PDL Arad, Ghe. Falca din toamna trecuta, l-a indepartat si inlocuit pe deputatul penticostal aradean Lucian Rivis-Tipei din fieful sau penticostal si circumscriptia sa electorala, in ultimul moment, la alegerile parlamentare din toamna trecuta. Asa ca trebuie spus ca dl Mihail Neamtu are, cu precadere, in aceste zile, o agenda politica. Ceea ce nu face si obiectul TABEREI DE VARA organizate de biserici evanghelice.

 12. pucheadorel zice:

  Sincer, îmi pare tare rău când aud că politicul se implică din ce în ce mai mult în Biserică (din păcate, nu prea este și invers)! Parcă se vorbește mereu despre separarea puterilor în stat! Sau greșesc eu?

 13. pucheadorel zice:

  În ce sens? Pe la tv. se vorbește mai mereu despre această separație. Credeți că Biserica trebuie politizată? Hristos sau apostolii au făcut parte din vreo grupare politică a vremii? Mă rog, în definitiv fiecare crede cum dorește! Eu cred că politicul nu are ce căuta în Biserică, poate doar Biserica în politică (ceea ce este altceva)! Dar fiecare cu opțiunile sale.

 14. Corect. Politica si Biserica sunt lucruri separate. Nici nu poate fi vorba de un amestec. Biserica nu are chemarea de a face politica. Ea are alt mandat desi credinciosii pot fi si politicieni. Gresiti insa cand considerati acest proiect de la Dragomirna ca fiind unul politic. Este altceva desi participa si persoane angajate politic.

 15. pucheadorel zice:

  Mulțumesc pentru răspuns! Nu, nu am considerat acest proiect unul politic, ați înțeles greșit. Dacă nu m-am făcut corect înțeles, îmi cer scuze! Nici nu aș fi putut să afirm așa ceva, din moment ce eu nu am participat niciodată la un astfel de eveniment. Eu vorbeam doar de separarea puterilor în stat și că, de foarte multe ori, din păcate, politicul intră cu cizmele (și acelea murdare) în creștinism. Sigur, sunt de acord că și credincioșii pot fi politicieni (știu, de exemplu, că fratele Lazăr Gog împreună cu alți credincioși au fondat UCDR, pe care l-aș fi votat „cu ambele mâini”, cum se spune, dacă ar fi candidat la alegeri anul trecut), dar ceea ce afirm eu este că cele două domenii (religia și politica) ar trebui să fie și să rămână separate din punct de vedere ideologic. Fiți binecuvântați! Amin!

 16. gloria zice:

  Stimate domn, separatia puterilor in stat se refera la faptul ca, intr-un stat democratic modern, puterea trebuie impartita intre legislativ, judiciar si executiv, ele fiind independente. Asa ca, vorbind despre ”separatia puterilor in stat” si aducand in discutie crestinismul/religia nu dovedim decat ca nu stim despre ce vorbim si o facem doar din orgoliul de a ne ”auzi” rostind cuvinte. Asa ca…toate bune.

 17. Dorel Puchea zice:

  Atunci poate ar fi corect ca de la amvon să se predice politică, iar de la tribuna Parlamentului – Evanghelia! Ce spuneți? Părerea mea foarte sinceră este că cele două (religia și politicul) ar fi bine să rămână separate. Până una-alta, eu știu că nici Isus, nici apostolii nu au fost amestecați cu politicienii acelor vremuri, ba mai rău, au fost prigoniți de aceștia. Însă… dumneavoastră faceți ce vreți, eu mi-am spus numai o părere. Și cu asta cred că închei.

 18. Margareta Lupascu zice:

  Intr-o zi, Socrate s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
  ‘Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai?’
  ‘Stai o clipa,’ ii replica Socrate. ‘Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test. Se numeste Testul celor Trei.’
  ‘Trei?’
  ‘Asa este,’ a continuat Socrate. ‘Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui.
  Primul test este cel al Adevarului. Esti absolute sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?’
  ‘Nu,’ spuse omul. ‘De fapt doar am auzit despre el.’
  ‘E-n regula,’ zise Socrate.. ‘Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu.
  Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?’
  ‘Nu, dimpotriva…’
  ‘Deci,’ a continuat Socrate, ‘vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?’
  Omul a dat din umeri, putin stanjenit.
  Socrate a continuat. ‘Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba-filtrul Folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?’
  ‘Nu, nu chiar…’
  ‘Ei bine,’ a conchis Socrate, ‘daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos, atunci de ce sa-mi mai spui?’

 19. Pingback: Cronici mondene (92) Politică, politică, politică… | Jurnal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s