În SUA căsătoria tradiţională este neconstituţională. Ce poziție trebuie să aibă creștinii ?

Curtea Suprema din Statele Unite a invalidat miercuri -26 iunie 2013-  legea protectiei certificatului de casatorie – Defense of Marriage Act sau DOMA – care defineste casatoria drept „o uniune intre un barbat si o femeie”, decizie care reprezinta o victorie majora pentru militantii in favoarea casatoriilor cuplurilor de homosexuali, relateaza AFP.

Ce poziție trebuie să aibă creștinii ?

Richard Land

Creştinii „au ocazia să fie lumini în întuneric, asemenea lui Isus”, a declarat Richard Land, preşedintele Seminarului Evanghelic de Sud. „Astăzi este o zi catrastofală pentru căsătoria tradiţională şi libertatea religioasă. Însă nu trebuie să uităm că vorbim despre un dar divin şi aceasta nu se schimbă printr-o decizie a Curţii Supreme. Dumnezeu a creat căsătoria, indiferent care este opinia de astăzi a Curţii”, a explicat Land.

______________________________________________________________

cropped-teetsel_headshot

Creştinii trebuie să ia în considerare rededicarea personală faţă de „frumuseţea profundă, misterul şi sfinţenia” căsătoriei, după cum se exprimă Eric Teetsel, director executiv al Manhattan Declaration, o mişcare ce uneşte creştini din mai multe confesiuni, cu scopul apărării valorilor tradiţionale. „A durat generaţii ca familia şi căsătoria să fie erodate, cu consecinţe dezastruoase. E posibil ca refacerea să dureze la fel de mult. Dar vom fi răbdători pentru că, în cele din urmă, vom câştiga”, a declarat Teetsel.

rdm-headshot-sept-20121

Trebuie să facem ceea ce Cristos a făcut dintotdeauna. „A sosit timpul să privim dincolo de războiul cultural şi de valorile familiale, la crucea lui Christos şi să spunem „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii”, a declarat Russell Moore, preşedintele Comisiei pentru Etică şi Libertate Religioasă, din cadrul Convenţiei Baptiştilor de Sud.

Acest articol a fost publicat în Personale și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la În SUA căsătoria tradiţională este neconstituţională. Ce poziție trebuie să aibă creștinii ?

 1. Larisa zice:

  Crestinii trebuie sa se pocaiasca. In ziua de astazi nu mai exista crestini autentici care sa fie gata sa moara pentru Hristos.

 2. Dacă îmi permiteți: Creștini sunt cei care DEJA au murit pentru Christos. Ei sunt gata oricând să actualizeze sau să demonstreze această moarte, nu protestând, ci profesând!

 3. Valorile crestine inseamna iubire si pace, nu? Din cate imi amintesc suntem definiti prin vorbele lui Iisus Christos nu a Vechiului Testament. Daca unii sunt fericiti cu un partener de acelasi sex ce e in neregula cu asta?
  Iar casatoria traditionala crestina in Romania poate reprezenta si faptul ca barbatul loveste femeia ori de cate ori are chef. Asa e de traditie, la noi 😀

 4. Mucanu Aurel zice:

  Nu cred ca o inteleg pe Larisa. Nu cred ca principiul „Un crestin bun este un crestin mort pentru Cristos” este cea mai buna cale. Pe mine ma intereseaza crestinul viu care sa-mi fie model de comportament, tinuta, morala, civism etc. Daca moare cine-mi va fi indemn si exemplu?

 5. Da. Valorile creştinismului sunt bine fundamentate şi pe cele două concepte enunţate de tine : iubire şi pace. Un aspect important însă nu trebuie scăpat din vedere. Nu toate sunt vrednice de a fi iubite. Iata un verset în Epistola către Filipeni care conturează foarte bine atitudinea unui veritabil credincios
  „Filipeni 4:8. Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca.”
  Un credincios veritabil nu poate să iubească sistemul lumesc hedonist care se călăuzeşte după plăcere.
  „Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. (1Ioan.2:15)”

 6. „Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. (Gal.2:20)”
  Cred că Larisa s-a referit la acest aspect învederat şi de Pavel
  Schimbarea reală şi totală nu poate avea loc decât prin moarte. Nu vorbim aici despre moartea fizică.

 7. Mucanu Aurel zice:

  Poate n-ai citit si n-ai auzit ce se intampla in unele cupluri homosexuale. Se bat pana se omoara sau se omoara de la inceput, fara bataie..
  Biblia noastra cuprinde NT si VT. Acestea sunt inseparabile. Ca atare crestinii sunt datori sa respecte si cele 10 porunci si cel comunicate de Dumnezeu lui Moise sau profetilor. Crestinii nu se pot prevala de faptul ca fiind urmasii lui Cristos nu trebuie sa-i intereseze VT. Ba din contra. Astfel ca Sodoma si Gomora trebuie sa fie avute in vedere si de crestini. Parerea mea. Dvs puteti sterge sau acoperi ca sa nu fie citit capitolul din Biblie privind Sodoma si Gomora.

 8. Cautati noduri in papura. VT e reflectia confluctului iar NT cea a iubirii si intelegerii. Daca nu poti sa fii bun cu tine si cu ceilalti, daca crezi ca doar tu ai dreptate atunci nu sunteti decat ipocriti.
  Dumnezeu iubeste pe oricine fiindca suntem o parte din el. Doar Omul creaza ura si distrugere. Nu Dumnezeu ne-a aruncat din Eden, ci noi am ales.
  Orice casatorie are problemele sale. Vrei sa imi spui ca nu exista certuri si batai in sanul familiilor traditionale, din Romania? Ca sotul si sotia nu tipa si isi dau pumni? Si mai rau, fac la fel cu proprii copii.
  Inainte de a predica, fiti voi un model.
  Nu va mai ascundeti in spatele unor texte pentru a va justifica faptele. Este las si criminal.

 9. Liviu M zice:

  Astept o pozitie clara fata de aceste reglementari si de la „marimile” zilei: Rick Warren, Joel Osteen, Bill Hybels, Cand aflati parerea lor va rog sa o publicati.
  Cei citati in articol sunt OK, dar sunt destul de necunoscuti marelui public.

 10. Ai dreptate, omul crează ura şi distrugerea. Dumnezeu a creat armonia. Abuzurile ce se întâlnesc azi tot mai des in interiorul familiei nu reprezintă un argument împotriva familiei aşa cum a stabilit-o Creatorul.
  Unii s-au lăsat conduşi de impulsuri care sunt împotriva firii cer legiferarea sodomiei.

  Modele există. Depinde unde te uiţi după ele. Televiziunile nu focalizează pe modelele veritabile şi aceasta din raţiuni financiare. Modelele reale nu fac rating.

 11. Mucanu Aurel zice:

  Nu ma consider un model de comportare. Dar nu am ridicat mana nici asupra mamei mele, nici asupra tatalui meu. I-am cinstit fara sa stiu ca in una din cele 10 porunci spune sa-i cinstesti. N-am ridicat mana nici asupra sotiei timp de 47 de ani si n-am s-o ridic nici de acum incolo. Nu dau exemplu cu Sodoma si Gomora cum ca as fi mare fan VT. Cine are cu adevarat iubire crestineasca in sange va iubi implicit si pe cei ce au scris si urmeaza preceptele VT. Daca amintesc de Sodoma si Gomora este ca este mai simplu de explicat situatia.

  Cum interpretez eu, cu mintea mea de plebeu romanesc acest fenomen de homosexualizare :
  1- Dumnezeu vrea sa cearna omenirea pentru a alege graul de neghina;
  2- Legalizarea homosexualitatii este posibil sa fi fost „aranjata” pentru a-i putea recenza pe toti cei cu aceasta deviatie si este posibil ca la momentul potrivit o bestie de new Hitler sa faca holocaust cu homosexualii si lesbienele. De nebuni nu duce lumea lipsa care sa faca asa ceva.
  3- Este posibil ca bolsevicii, pe ascuns, sa incerce sa corupa societatile din Vest, pe aceasta cale morala, avand in vedere ca incercarile anterioare de submina Vestul din puncte de vedere militar, stiintific, economic etc, au esuat. Este evident ca o societate in care se cupleaza barbatii cu barbatii si femeile cu femeile este o societate care cade pe panta pieirii pentru ca nu se mai regenereaza. Probabil ca exista o conspiratie oculta care lucreaza pentru degradarea societatilor civilizate din Vest.
  Cine stie care este adevarul adevarat. Imi pare rau ca aceasta minoritate a ales acest drum. Si mai mult mi-ar parea rau daca printre ei sau ele s-ar gasi mari valori intelectuale care, nemaiavand urmasi nu-si mai vor transmite genele lor intelectuale. Pacat de asa pierdere. Dumnezeu sa-i ierte!

 12. Larisa zice:

  Multumesc David pentru completarea de mai sus.
  Recent, un realizator de la Focus on the Family s-a intalnit cu un reprezentant al homosexualilor. Realizatorul a vrut sa stie mai exact impotriva cui luptam in ziua de astazi. Reprezentantul a cerut sa mentioneze ca la biserica nu se predica despre familie, se fac conferinte, se tin poate cateva evenimente cu familia si cam atat. Rata divortului printre crestini este enorm de mare. 30-40% din tinerii din familiile crestine care pleaca la studii se duc in lume. *Voi ati esuat, de ce nu ne dati noua o sansa?* Un alt lucru care l-a adus in discutie e ca in primii 7-8 de casnicie egoismul e pe primul loc, dar dupa ce treci de acesti ani iti dai seama ca nu e vorba despre tine ci despre *noi*. Schimbarea incepe cu fiecare din noi. Eu ma asigur zilnic ca familia mea ajuta la transformarea generatiei mele, ca familia mea este mai aproape de cer, ca suntem un exemplu pentru cei din jurul nostru. Copiii sunt o oglinda a dinamicii din familie. Intrebarea mea este: ce vezi tu la parintii tai? Diavolul incearca pe toate caile sa distruga celula de baza a societatii: familia. Fiecare din noi trebuie sa ne pocaim. Neprihanirea nu este calea catre Dumnezeu. Dumnezeu e calea catre neprihanire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s