„Lucrarea Duhului Sfant” de Trandafir Sandru este la tipar – editia a IV-a

La Suceava în aceste zile va ieşi de sub tipar ediţia a IV-a a cărţii scrisă de Trandafir Şandru. 


Lucrarea Duhului Sfant de Trandafir Sandru
Prefață la ediția a IV-a

În penticostalismul românesc, Trandafir Sandru (1924-1998) a strălucit ca pastor, profesor și teolog.

Ca pastor, s-a consacrat slujirii bisericii locale, dar și conducerii Cultului Penticostal. Ca profesor, cu carieră didactică recunoscută, a fondat cursurile biblice pentru păstori (cu durata de studii de 3 luni), precum și Seminarul Teologic Penticostal din București (1976). Ca teolog, cu titlul de Doctor Honoris Causa conferit de prestigioasa Church of God School of Theology din Cleveland (1992), a scris numeroase articole biblice și 12 cărți creștine, devenite manuale de studiu.

Cărțile lui Sandru constituie cea mai bogată moștenire scrisă, lăsată de un pionier penticostal, teologiei și istoriei mișcării pe care a reprezentat-o în țară și peste hotare.

Dintre scrierile sale teologice, cea mai prețioasă este „Lucrarea Duhului Sfânt”. Acest manual de pneumatologie a câștigat imediat aprecierea bisericilor și a școlilor teologice românești. Dovada reiese din epuizarea rapidă a celor trei ediții apărute până în prezent și din cererea pentru o nouă ediție.

Ediția a IV-a apare în semn de prețuire a autorului, plecat dintre noi acum 15 ani. Cu acest prilej, ne exprimăm recunoștința și față de Cristian, Corneliu, și Daniela, copiii autorului, care ne-au acordat, gratuit, permisiunea scrisă pentru această reeditare.

Reeditarea se va numi „Ediția a IV-a”. Ea apare la inițiativa unui grup de frați din Biserica Penticostală „Maranata” din Verona, Italia, în colaborare cu Seminarul Biblic Penticostal Suceava. Ediția de față nu este o revizuire, ci o retipărire, cu corecturi nesemnificative, a ediției a doua, apărută la București în 1991.

Ne rugăm ca Dumnezeu să folosească această carte, în România și în Diaspora, pentru a-i conduce pe credincioșii dornici la o mai profundă cunoaștere și experimentare a Persoanei și lucrării Duhului Sfânt.

Cristian Grada, Verona

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Lucrarea Duhului Sfant” de Trandafir Sandru este la tipar – editia a IV-a

  1. Cristi zice:

    Frate David,
    mai am o intrebare, spune-mi te rog ce sti despre tiparirea celorlalte carti ale fratelui Trandafir Sandru? Cand vor apare?
    Multumesc mult.
    Har si pace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s