Safer Internet Day – 07 februarie 2012

Profesorul Marius Marici de la Scoala Filadelfia mi-a semnalat existenta site-ului www.sigur.info, site dedicat instruirii în vederea folosirii internetului in siguranta. Azi 07 februarie 2012 la Scoala Filadelfia va avea loc o intalnire speciala cu elevii de liceu care vor conştientiza că siguranţa pe internet trebuie să fie prioritară.

Iată mai jos un clip care cu siguranţă va stârni indignare mai ales în rândul părinţilor. Realitatea este că un copil nesupravegheat fără o protecţie adecvată are acces prin intermediul internetului la imagini care nu pot face obiectul unui clip publicabil.

 

Safer Internet Day – Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ale de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a IX-a, Safer Internet Day 2012 va avea loc pe data de 7 Februarie si va fi sarbatorita in aproximativ 65 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: Descoperiti lumea digitala impreuna! 

 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Safer Internet Day – 07 februarie 2012

  1. Pingback: Safer Internet Day « Romania Evanghelica

  2. Pingback: Evenimente in cadrul “Saptamana Casatoriei” la Suceava! « femeia care muta muntii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s