„NOI NU NE ÎNTRISTĂM” – Ioan Panican

Câteva ore în urmă, am primit vestea plecării la Domnul a preaiubitului nostru frate Teodor Pandrea, împreună lucrător cu noi şi în ogorul Şcolii MaranataBiserica  dragostei.
Căile şi lucrările Domnului sunt desăvârşite, chiar şi atunci când noi nu le înţelegem pe deplin. Ştiţi cuvântul care spune: „De ce-i aşa,o ştie El”!
Fratele Pandrea a împlinit, la începutul acestui an, vârsta de 69 de ani. Dumnezeu, în marea Lui milă şi dragoste, ne-a înştiinţat, în urmă cu câteva săptămâni, cu privire la plecarea fratelui nostru Teodor dintre noi, aşa cum a făcut-o şi cu privire la pastorul Petru Dugulescu, câţiva ani în urmă.
Fratele Teodor a participat cu un mare interes la lucrările Şcolii Maranata, începând din toamna anului 2007. A fost pentru mulţi dintre noi o mireasmă mult binecuvântată.
Pentru mine, a fost ruda cea mai apropiată şi cea mai dragă. A fost prietenul şi fratele cel mai bun în credinţă. Mai mult, fratele Pandrea a fost omul prin care Dumnezeu, în înţelepciunea şi marea Lui îndurare, a lucrat în chip minunat, uneori hotărâtor, în viaţa mea de credinţă şi de slujire. A avut o influenţă benefică asupra vieţii mele încă din copilărie

Îi suntem nespus de recunoscători Domnului pentru lucrarea pe care a săvârşit-o prin preaiubitul nostru frate Pandrea, în cadrul Institutului Teologic PenticostalBucureşti, şi în diferitele biserici unde i-a fost dat uneori să slujească.

Cu  o seară  înaintea  celor întâmplate, fraţii noştri  Pandrea şi Nica s-au sfătuit cu privire la o lucrare însemnată ce urma să fie făcută, spre binecuvântarea celor de la Şcoala Maranata, şi spre binecuvântarea multor suflete credincioase, însetate după Hristos Domnul – Apa Vieţii. A fost cea din urmă convorbire avută cu fratele nostru Teodor, de către unul dintre ai noştri.

Cu mai bine de 10 ani în urmă, când fratele Pandrea a primit vestea că inima îi este foarte slăbită, mi-a spus: „Această boală este pentru mine o mare binecuvântare din partea Domnului. Domnul mă avertizează cu privire la drumul pe care umblu, să fiu mereu atent şi să mă pregătesc în vederea întâlnirii cu El”. Lucru pe care fratele Pandrea l-a şi făcut, prin bunătatea Domnului. Când mai vorbeam uneori la telefon seara, la sfârşit îi spuneam: „Dacă n-ai să te mai trezeşti dimineaţă din aşternutul patului, să te trezeşti în Împărăţia cerurilor”. El răspundea, de fiecare dată, cu glas tare:”Amin, aşa să fie!”

Nădăjduim să vă trimitem cât de curând un cuvânt mai bogat.

…să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde. Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El. …mângâiaţi-vă, deci, unii pe alţii cu aceste cuvinte.” 1 Tes. 4: 13-14,18

Cu inima plină de durere, dar şi de nădejde,

Cu umilinţă şi dragoste,

Ioan Panican.                                                                          Roma 27 ian.2012

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „NOI NU NE ÎNTRISTĂM” – Ioan Panican

  1. Doru D. Ilioi zice:

    Putine au fost partasiile mai de aproape pe care le-am avut cu fr. Panican in care sa nu-l aminteasca si pe fr. Pandrea. Asa cum spune si aici, „pentru mine, a fost ruda cea mai apropiată şi cea mai dragă. A fost prietenul şi fratele cel mai bun în credinţă. Mai mult, fratele Pandrea a fost omul prin care Dumnezeu, în înţelepciunea şi marea Lui îndurare, a lucrat în chip minunat, uneori hotărâtor, în viaţa mea de credinţă şi de slujire. A avut o influenţă benefică asupra vieţii mele încă din copilărie.”

    Sincere condoleante familiei! Domnul sa va intareasca!

  2. Sorina si Cornel Ticlea zice:

    Dorim din toată inima ca Domnul Isus sa mingiie familia, pe toți cei dragi si pe cei care l-au cunoscut si îndragit pe unchiul Doru. El a ajuns acasă unde numai sunt lacrimi si dureri. Cu dragoste, Sorina si Cornel Ticlea, California

  3. Pingback: A murit Teodor Pandrea « Penticostalismul AZI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s