Binecuvantat prin BEE Romania (1) – Ilie Popa

Noi am avut privilegiul ca sa urmam cursurile BEE in Suceava inca de la inceputurile lor in zona noastra. Cursurile aveau loc, de regula, in apartamentul nostru din Strada Eroilor, blocul 123. A fost una dintre cele mai binecuvantate perioade din viata noastra, timp in care Dumnezeu ne-a pregatit pentru vremurile care urmau sa vina.     Petreceam o zi intreaga impreuna studiind Cuvantul lui Dumnezeu.

Profesorii veneau singuri, aveau memorata harta cum sa ajunga la noi fara a fi asteptati la gara de catre cineva dintre cursanti. Lidia trebuia sa pregateasca micul dejun, pranzul si cina pentru 12-14 persoane. In plina perioada de criza Dumnezeu ne dadea favoare la sefii de magazine si primeam alimentele necesare pregatirii meselor. Ne adunam in secret….aveam emotii cand suna soneria la usa si casa era plina de frati impreuna cu strainii care erau cu noi. Niciodata nu stiam cine suna la usa, daca sunt prieteni sau iscoade. De multe ori profesorii straini trebuiau sa ramana peste noapte la noi si ne-am asumat riscul sa cazam straini fara a-i declara la Militie, asa cum cerea legile de atunci. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca ne-a ocrototit in aceasta perioada si cursurile s-au desfasurat in siguranta de fiecare data.

Nu voi uita niciodata timpul petrecut impreuna cu cei face faceam parte din grupul nostru de studiu: Ionica Badelita, Viorel Bardan, Costica Macoveciuc, Emil Caileanu, Valy Nutu, Nelu Dupu si Dorel Ursachi, Nicu Pauliuc, Nicu Cotlet, Doru Cardei, Ionel Hursaciuc, etc. Pastrez o vie amintire a tuturor profesorilor care au venit la noi si au infruntat sistemul comunist din dragoste pentru Domnul.

In anii 1987-1988 am incercat sa organizez, in secret, 3 grupuri de ucenicie folosind manualele BEE dar am fost descoperit de catre securitatea comunista si grupurile au fost dizolvate iar noi am fost izolati de catre fratietate datorita sistemului comunist de a separa pe frati si a distruge Biserica. Pentru noi a urmat o scurta perioada binecuvantata de persecutie dar a venit revolutia din 1989 si am devenit liberi. Dumnezeu ne-a pregatit prin cursurile BEE pentru slujirea care a urmat sa o avem atat in slujirea pastorala cat si in cadrul Misiunii Alege Viata. Incepand cu anii 1999-1999 am fost numit coordonatorul national al programului de pregatire de lucratori prin Alege Viata din tara noastra, program care a ajutat la pregatirea a aproximativ 15.000 de lucratori voluntari din bisericile locale din intreaga tara.

Personal pot marturisi ca aceste cursuri au fost o mare binecuvantare pentru noi si familia noastra. Multumim profesorilor care au venit la noi, multumim tuturor celor care au ajutat la cresterea noastra spirituala.

Cu toata dragostea noastra,

Familia Ilie si Lidia Popa

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Binecuvantat prin BEE Romania (1) – Ilie Popa

 1. Pingback: Ilie Popa despre cursurile BEE în România « România Evanghelică

 2. virgilc zice:

  Multumim fratelui Iliuţă pentru că împărtăşeşte cu noi din istoria suceveană.
  Cursurile BEE au fost o binecuvantare deosebita pentru generaţia noastră: ce s-a semănat atunci se culege acum, din plin!

  Mai aşteptăm şi alte pagini din istoria locală!

 3. suceavaevanghelica zice:

  am propus Virgil mai multor persoane ce au avut parte de binecuvatarea BEE-ului sa scrie. Astept mesajele lor pentru ca apoi sa le pot oferi prin intermediul SuceavaEvanghelica si altora.

  david

 4. Virgil C. zice:

  L-ai contactat cumva si pe Doru Cirdei?
  El a fost lider la grupa noastra si pot spune ca a fost un adevarat model, un mentor, care m-a influentat decisiv (in bine, spun eu 🙂 ) intr-o perioada a vietii cand eram in cautare.

 5. Ilut Annamaria ( Denes Annamaria) zice:

  Multumesc fratelui Ilie pentru sprijinul in rugaciune si nu numai, pentru tot ce a facut pentru mine si familia mea.Domnul sa va binecuvinteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s