Pastorul Coltea – pledoarie pentru curatie

Aseara – 18 februarie 2011 – pastorul Titus Coltea a abordat un subiect sensibil si totodata stringent in cadrul intalnirii de la Filadelfia, Suceava. Printr-o incursiune biblica, istorica, biologica, psihologica a reusit sa arate celor prezenti cum sa te pastrezi curat ca fiinta sexuala intr-o societate pervertita. Ca medic s-a folosit de o terminologie nuantata fara a deranja in vreun fel. Daca de obicei in abordarea unor astfel de subiecte exista o retinere in a se uzita termeni consacrati, ei bine aseara s-a abordat subiectul sexualitatii intr-un mod deschis pentru a nu fi echivoc. Natura subiectului si importanta intelegerii lui in contextul creat de catre Titus Coltea l-a determinat pe pastorul Nicu Pauliuc sa nu permita transmiterea live a intalnirii.  Foarte usor ar fi fost pentru cei care ar fi urmarit online sa surprinda doar anumite aspecte care ar fi putut conduce spre o intelegere denaturata fundament prielnic pentru o gargara nenecesara.

Tinerii prezenti au salutat o astfel de abordare si au ramas pana la sfarsitul intalnirii chiar daca aceasta s-a lungit cu mai bine de jumatate de ora. Finalul intalnirii avea sa contureze mai puternic o idee exprimata in repetate randuri de pastorul si managerul de la Filadelfia, Ioan Badelita. Putinele intrebari trimise catre vorbitorul serii arata ca la capitolul teorie tinerii stau foarte bine. Conjugarea lui a sti nu mai este o necunoscuta si aceasta gratie vremurilor fara precedent ce le traim. Paradoxul care cuprinde insa estul dupa ce a devastat vestul lumii se traduce prin incapacitatea de a aplica ceea ce teoretic se stie.  Provocarea la o viata de curatie a fost una puternica Titus Coltea evidentiind cu preponderenta beneficiile care decurg dintr-o astfel de inteleapta alegere.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pastorul Coltea – pledoarie pentru curatie

  1. petruburac zice:

    As dori sa procur inregistrarea completa. Se poate?

  2. Fyn zice:

    binevenita postarea. Am fost putin dezamagit ca nu s-a transmis, dar clarificarea e binevenita. Cred ca abordarea pastorilor e una matura. Totodata (parca asa se scrie) e foarte bine ca tinerii au primit invatatura pe acest subiect in cadrul bisericii si de la persoane competente.
    Acum cred ca ramane ca cei care au primit invatatura sa treaca la aplicarea ei…teoria… dar fara ea nu putem avea o practica buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s