UBCER – POST SI RUGĂCIUNE LUNA FEBRUARIE 2011

Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie din România

Anul 2011 : Anul misiunii şi evanghelizării

 

POST SI RUGĂCIUNE LUNA FEBRUARIE 2011

Tema : LOCUL EVANGHELIEI IN VIAŢA BISERICII PRIMARE

 

Text de bază : Faptele Apostolilor 13:42-52.

Căci aşa ne-a poruncit Domnul : Te-am pus să fii Lumina Neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului. Neamurile se bucurau când au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvântul Domnului. Şi toţi cei ce erau rânduiţi să capete viaţa veşnică, au crezut. Cuvântul Domnului se răspândea în toată ţara.”Faptele Apostolilor 13:47-49.

În biserica primară toţi membrii aveau convingerea că Domnul Isus Hristos este cheia vieţii şi a morţii, fericirea şi scopul vieţii. Având o asemena convingere ei nu puteau să tacă cu privire la EL. Duhul Sfânt, care era cu ei, îi trimitea la misiune şi evanghelizare. Relaţia strânsă  între Duhul Sfânt care depune mărturie despre ISUS HRISTOS şi credincioşii care mărturiseau, era bine inţeleasă de ei, iar iniţiativele de evanghelizare erau coordonate de Duhul Sfânt.

Oriunde erau, la locul de muncă, în pieţe, în şcoli, la colţurile străzilor, creştinii vorbeau despre Domnul ISUS HRISTOS.

Primii creştini şi-au planificat timpul cu grijă, conştienţi că nu au decât o viaţă şi erau hotărâţi să o foloseacă deplin pentru Dumnezeu.

Pentru biserica primară era un lucru normal, nu o excepţie, ca un creştin să devină atât de încântat de comunicarea sa cu Domnul Isus Hristos, încât să se simtă obligat să găsească moduri de a comunica acest lucru vecinilor săi care nu erau pocăiţi.

Primii creştini aveau ca scop să crească numărul martorilor pentru Domnul Isus Hristos şi numărul acelor pe care îi puteau convinge să asculte prelegerile lor despre Hristos. Ei nu urmăreau să-şi adune ascultători, ci să pregătească misionari.

Comunicarea Evangheliei în biserica primară.

1. Biserica primară a făcut din evanghelizare prioritatea ei numărul unu.

2. Biserica primară avea o adâncă compasiune pentru oamenii fără Hristos.

3. Biserica primară nu se baza doar pe predicator.

4. In biserica primară fiecare membru trebuia să fie un martor pentru Hristos.

5. In biserica primară clădirile nu aveau importantă.

6. In biserica primară evanghelizarea era o prezentare naturală şi spontană a unei

veşti bune.

7. In biserica primară, ideea era de a merge în mijlocul oamenilor şi de a face

ucenici dintre ei.

8. In biserica primară impactul cel mai mare îl avea vieţile schimbate şi calitatea

relaţiilor dintre credincioşi.

Concluzii:

  • Voia lui Dumnezeu pentru localitatea noastră este…”ca niciunul să nu piară ci toţi să vină la pocainţă” 2Petru 3:9. Aceasta este şi sarcina (lucrarea) adunării noastre, sarcina (lucrarea) fiecărui membru al bisericii indiferent de vârsta şi calificare.
  • Voia lui Dumnezeu pentru localitatea noastră este…”ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului” 1 Timotei 2:1-6.

Motivul pentru care există adunarea noastră este acela de a răspândi Evanghelia oamenilor cu care pentru o vreme locuim împreună.

  • Adunarea noastră nu exista pentru sine. Ea există în mijlocul acestei generaţii corupte, nu pentru a condamna locuitorii ei, ci pentru a străluci ca stelele în univers şi pentru a da acestei generaţii CUVÂNTUL VIEŢII. Efeseni 2:15-16.
  • În biserica primară comunicarea dinamică a Evangheliei era un mod de viaţă. Adunarea noastră este planul lui Dumnezeu pentru evanghelizarea lumii şi  moştenitoarea forţelor revoluţionare care au schimbat faţa lumii în deceniile care au urmat morţii şi învierii Domnului Isus Hristos. Ştiaţi acest lucru?

Motive de mulţumire:

  1. Slăvim pe Domnul Dumnezeu pentru vremea de har pe care o trăim, dominată de voia Lui ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.
  2. Mulţumim Domnului pentru cinstea pe care o avem de a-l reprezenta pe EL pe pamânt şi că ne-a încredinţat propovăduirea împăcării omului cu Dumnezeu.

Motive de rugăciune:

  1. Ne smerim pentru că adunarea noastră nu a făcut din evanghelizare prioritatea ei numărul unu.
  2. Ne smerim şi cerem iertare pentru că mărturia depusă de unii membri ai adunării noastre nu a fost la înălţimea cerută de calitatea de mădular al trupului Domnului Isus Hristos.
  3. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea putere şi îndrăzneală de a merge în mijlocul oamenilor pentru a prezenta Evanghelia.
  4. Ne rugăm pentru misionarii români plecaţi în alte ţări şi în mod deosebit pentru

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s