Petru Burac despre conferinta invatatorilor de Scoala Duminicala din Dorohoi

Sâmbătă, 16 Octombrie 2010, Dumnezeu mi-a făcut o bucurie dăruindu-mi ocazia de a mă întâlni cu învățători de copii și profesori de religie din Comunitatea Regională Penticostală Suceava. Aceasta a avut loc în cadrul Bisericii Penticostale Betleem din orașul Dorohoi. Un oraș afectat de inundații foarte puternic: multe case având nevoie de reconstrucție sau reparații majore. Un oraș care se reface și gazdele conferinței mi-au arătat că oamenii din Dorohoi au SPERANȚĂ. Ei au muncit nu doar pentru ziua de azi, ci pentru lucrurile importante în viitor: Investiția în generația de mâine = Educarea creștină a copiilor de astăzi.

M-am bucurat de participarea fraților coordonatori din Comunitatea Regională. Păstorii Liviu Axinte și Aurel Soltuzu – Coordonatori Lucrarea cu copiii – au dat dovada de o implicare exemplară in organizarea conferinței: fiecare participant a primit o mapa cu materiale bogate in informatii.
Am apreciat mesajul păstorului Costache Serban care ne-a incurajat ca prin slujba de dascali ai copiilor sa facem o prioritate din a transmite dragostea.

Principala componenta a conferintei a constituit-o prezentarea fratelui Samuel Muica – coordonator national Lucrarea cu copii – despre Lectia Biblica. Aceasta prezentare in detaliu ne-a improspatat felul in care trebuie sa transmitem adevarul biblic catre copii.

Un  aport semnificativ la beneficiul acestei conferinte au adus si proiectele prezentate, proiecte in care putem implica bisericile noastre si in special copiii. Doua proiecte ce mi-au retinut atentia au fost Tabara Sperantei de la Bogodint si Copil sarac in Indonezia. Primul proiect este despre o tabara crestina sponsorizata de cei binevoitori pentru copiii din familiile cu greutati financiare, iar al doilea se refera la posibilitatea de a putea sponsoriza traiul zilnic pentru un copil din Indonezia(doar 10 euro/luna).

De un real ajutor au fost si materialele aduse de fratii nostrii de la AMEC care au putut fi achizitionate in cadrul conferintei.

Acestea sunt cateva detalii care m-au impresionat la prima conferinta de acest tip la care am participat eu, conferinta fiind la a 3-a editie. Am ramas cu speranta ca lucrurile se dezvolta frumos si cu ajutorul Domnului vom lucra tot mai bine in via roditoare a copiilor.

Petru Burac,
invatator copii Biserica Penticostala Corlata (Biserica Speranta Suceava)Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Petru Burac despre conferinta invatatorilor de Scoala Duminicala din Dorohoi

  1. Simon Ovidiu zice:

    Buna!
    Va rog sa schimbati linkul de la muresul evanghelic in http://muresulevanghelic.com

    Va multumesc!

  2. suceavaevanghelica zice:

    done

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s